Je auto verkopen als BN er de Jan Smit Case

2009/12/03 door Bas in auto verkopen, GESTOORD
Bron: www.autoverkopentips.nl/nieuws/77/Je_auto_verkopen_als_BN_er_de_Jan_Smit_Case_Mercedes_R_klasse

Jan Smit heeft zijn Mercedes R-Klasse van de hand gedaan. Gordon bood onlangs zijn prive Bentley Continental GTC te koop op Marktplaats, Jan heeft ervoor gekozen de auto te verkopen via de plaatselijke Mercedes dealer.

De verkoop van de Mercedes R320 was bij de roddel journalisten direct de reden om er aandacht aan te besteden. Als bekende Nederlander kun je de auto echt niet even zo verkopen, het trekt direct alle aandacht.

Artikelen
Deze artikelen zijn op diverse sites te vinden. Op GeenStijl.nl heeft men het over een zanger van mooie bejaardenliedjes die wel een kleine honderd keer die gamba van Yolanthe ingepalingd heeft op de achterbank van de Mercedes. Op AutoBlog.nl heeft men het over een auto van de Stichting Zonnebloem die hij gekregen zou hebben in het kader van een sponsordeal. In de reacties op deze artikelen komen de woorden Yolanthe en sterretje vaak voor.

Discreet autoverkopen
Als je de reacties op de verschillende berichten leest dan kom je snel tot de conclusie dat je de auto beter op een andere manier kunt verkopen. Er zijn in principe twee manieren om dat goed aan te pakken. Je zet hem in consignatie bij een autobedrijf of je verkoopt hem via een speciale website.

In consignatie
Als je de auto te koop neer zet bij een dealer dan noemen ze dat ‘in consignatie zetten’. De dealer heeft dan iets te koop staan dat niet van hem is. Dit is heel gebruikelijk bij exclusieve en dure auto’s. Het is namelijk voor een autobedrijf niet te doen de dure auto’s zelf aan te kopen en te koop aan te bieden. Voor het autobedrijf is het lastig zoveel liquiditeit vrij te maken om in voorraad te investeren.

Selecteer het juiste autobedrijf bij de juiste auto. Een Aston Martin zal doorgaans bij een Aston Martin dealer of specialist een betere prijs opbrengen dan als deze bij een Daihatsu dealer te koop staat. Vraag referenties en controleer goed of het bedrijf er financieel goed voorstaat. Een financieel jaarverslag is voor een paar euro op te vragen bij de Kamer van koophandel ( KvK.nl).

Vraag ook om het consignatiecontract en hou altijd zelf het originele overschijvingsbewijs (deel van het kentekenbewijs) en de reservesleutels in het bezit. Controleer regelmatig of de auto er netjes bij staat en noteer de kilometerstand van de auto als je hem inlevert. Spreek goed van tevoren af welke vergoeding de dealer meekrijgt bij de verkoop of spreek een minimum verkoopbedrag af, alles daarboven is voor de dealer.

Speciale autoinkoop website
Het alternatief voor het in consignatie verkopen van de auto is zaken doen met een speciale autoinkoop website. De website ikwilvanmijnautoaf.nl geeft de mogelijkheid de auto geheel anoniem aan te bieden en te verkopen. In 2009 hebben vele BN-ers hun auto op discrete wijze via deze site verkocht.

Na het aanmelden van de auto op de website wordt deze via een afgeschermde veiling, e-mail en veiling voorgelegd aan autobedrijven. Deze kunnen aan de hand van de afbeeldingen en omschrijving een bod uitbrengen. Het hoogste bod wordt binnen 24 tot 48 uur voorgelegd aan de eigenaar van de auto.

Autowaarde
Het alternatief is de website TurboTaxatie.nl , hier krijg je voor jonge auto’s direct een bieding. Het is op deze website mogelijk binnen vijf minuten de auto anoniem te verkopen. Je ontvangt een link per e-mail waarmee je het bod kunt bekijken.

Als klant kun je nu een beslissing nemen of je wilt ingaan op het voorstel. Eventueel kan de verkoopmedewerker van de site contact opnemen met de dealer. Zowel het laten taxeren als de verkoop is geheel gratis.

Voor meer tips kijk je op AutoVerkopenTips.nl .


Als finishing touch nog een Yolanthe Lapdance:


Share/Save/Bookmark