Facelift; Ford Escape/Maverick

2007/01/28 door Bas in
Bron: Autotelegraaf

Bij Ford Nederland staat de Escape niet op de prijslijst, maar in enkele ons omringende landen wel. Daar heet de auto Maverick en deze is natuurlijk door Autdoor SUV wel te leveren. Ford stelt op de autoshow in Detroit een opgefriste versie voor.



De Escape, waarvan sinds de verkoopstart in 2001 meer dan één miljoen stuks zijn verkocht, blijft ook na de opfrisbeurt



een compacte SUV voor de Yanks. Naar Europese maatstaven is het model gewoon van doorsnee-grootte. Ford brengt de facelift op het juiste moment. Veel traditionele SUV-kopers stappen over op kleinere uitvoeringen van hun luxe terreinreuzen. Brandstofverbruik in combinatie met hoge brandstofprijzen vormen de belangrijkste reden.



Ford gaat die groep kopers met de verbeterde Escape een comfortabeler en luxer model bieden. Om in het interieur te beginnen: daar treft de koper een herzien dashboard aan. De gekozen materialen komen luxer over en de bergruimtes zijn verbeterd. Nieuw op de optielijst is een touch screen-navigatiesysteem. De autobouwer claimt dat tijdens rijden op de snelweg 15% minder geluid is waar te nemen in het interieur.



In grote lijnen is de Escape hetzelfde gebleven. De wijzigingen hebben hoofdzakelijk aan de voorzijde plaatsgevonden. Grille, motorkap, bumper en lichtunits zijn opnieuw van de tekentafel gekomen. De gerestylede Escape moet nu in de pas lopen met de andere SUV-telgen van het merk, zoals de hier louter via bijvoorbeeld Autdoor SUV verkrijgbare Expedition en Explorer.



Onder de kap nauwelijks modificaties.

De basismotorisering blijft de 2,3 liter viercilinder. Daarnaast is er nog altijd de 3,0 liter V6. Het aanbod bestaat tevens uit de hybride-uitvoering. Dat type heeft een update in de software ondergaan, waardoor de overgang van elektromotor naar benzinemotor vloeiender verloopt.



De vernieuwde Escape staat later dit kwartaal bij de Amerikaanse Ford-dealers en is in het tweede kwartaal 2007 door Autdoor SUV te leveren.




Share/Save/Bookmark