Cayenne Turbo S rijdt nieuwe recordtijd

2009/11/09 door Bas in FILMPJE, RIJTEST
Bron: http://www.autoblog.nl/archive/2009/11/07/cayenne-turbo-s-rijdt-nieuwe-recordtijd

Een 550 pk sterke Porsche Cayenne Turbo S, voorzien van nieuwe Dunlop ultra high-performance banden, heeft recent een nieuwe recordtijd neergezet op het Nürburgring Nordschleife-circuit. De SUV deed er 8:33:99 over.

De condities waren zeer goed, droog asfalt en een goed zicht droegen bij aan de succesvolle recordpoging van Dunlop. Dit in combinatie met de vaardigheden van coureur Patrick Simon en autosportcollega Sabine Schmitz, die de aanwezigen feedback gaf over de actie op de baan. Patrick Simon is een professioneel coureur met vele successen in de Porsche Carrera Cup en Porsche Super Cup. Racen in een SUV is nu blijkbaar ook een serieuze bezigheid geworden.

Cayenne zet strakke tijd neer

Steeds meer SUV-motoren hebben een ontzettende hoeveelheid vermogen. Rekening houdend met het feit dat het zwaartepunt van een SUV aanzienlijk hoger ligt dan bij andere typen auto’s, zorgt dit vermogen voor een uitdagend aantal prestatievereisten voor een SUV-band. Dunlop vond het nodig om een band te ontwikkelen die hier beter mee om kan gaan. De nieuwe band, de Dunlop SP QuattroMaxx, beleeft zijn werelddebuut op de aanstaande Autosalon van Genève (4-14 maart 2010).


Share/Save/Bookmark