Landrover Defender nog 3 jaar in productie

2009/10/28 door Bas in NIEUWS
Bron: www.carros.nl

In 2013 moet Land Rover met een opvolger van de Defender op de proppen komen. Althans, als we de recente geluiden uit de Britse media mogen geloven.
Het huidige model is niet verder aan te passen en ook het feit dat de auto in de VS niet verkocht mag worden zorgt voor grote financiële gevolgen. De koek is nu dus echt op voor deze Britse stijlicoon.

Leeftijd
In Amerika mag de Defender sinde de jaren negentig het verkeer niet meer in omdat er geen airbags kunnen worden ingebouwd. Daarmee zijn de Britten vrijwel volledig aangewezen op de Europese markt, maar ook daar begint het model de gevolgen van zijn leeftijd te ondervinden.

AutoRAI
Naar verluidt moet de nieuwe Defender op de bodemplaat van de huidige Discovery 4 en Range Rover Sport komen te staan. Dat zou de eerste volledige vernieuwing sinds de introductie in 1948 betekenen. In dat jaar debuteerde de Series I op de AutoRAI in Amsterdam. Daarop volgde de Series II en II waarna de 90 en 110 werden vervangen door de Defender. Die naam is in 1990 aan het model verbonden.


Share/Save/Bookmark