Chrysler @ SEMA 2009

2009/10/19 door Bas in
Bron: http://www.autoblog.nl/archive/2009/10/15/chrysler-is-er-weer-helemaal-bij-op-sema

Het sleutelwoord? FOUT, milieu en uitstoot hebben even helemaal niks te zeggen op de aankomende beurs in Las Vegas. Chrysler gaat voor kracht, geweld en meer kracht. Grote wielen zijn belangrijk en een V8 ook.

De twee belangrijkste feeststukken zijn natuurlijk de Wranglers. De een is uitgerust met bizarre rotsklim-banden, de ander heeft een volledig offroad survival pakket meegekregen. In de Lower Forty is een 5.7 HEMI gelegd, omdat veel vermogen best belangrijk is als je met gemiddeld 5km/u over de Rubicon Trail rijdt. Verder is het dak verlaagd (duh) en zijn de spatborden verhoogd. Dit geeft ruimte voor de 40-duims wielen. Het onderstel is verder ongewijzigd gebleven.

De witte Wrangler is wel verhoogd. Deze heeft ruim 7cm meer veerweg en bodemvrijheid gekregen en is voorzien van de nodige speeltjes. De go-anywhere Overland is voorzien van een stevige lier, een snorkel en een stevig lampenpakket. De daktent is heel handig als je ’s avonds wel wil slapen en niet opzoek wil naar een camping.

Voor de mensen die niet naast het asfalt durven rijden zijn er een Challenger en Ram 1500 verbouwd. De Challenger heeft echte dragrace-genen. Als basis is een Mopar Drag car gekozen, welke vervolgens straatlegaal is gemaakt. De 426 HEMI V8 levert 556pk en 730Nm koppel. Om er zeker van te zijn dat al deze kracht optimaal aan de weg wordt overgegeven is er een ARB-differentieel met sper gemonteerd. De Ram pickup heeft zijn originele 5.7 HEMI behouden. De pickup is verder verlaagd en heeft een gewijzigd in- en uitlaatsysteem gekregen. Dit geeft de Ram net een wat lekkerder soundtrack.


Share/Save/Bookmark