Miljoenste Mercedes-Benz M-klasse geproduceerd

2009/09/14 door Bas in NIEUWS
Bron: www.autokopen.nl

In de enige Mercedes-fabriek in de Verenigde Staten is deze week het miljoenste exemplaar gefabriceerd van de M-klasse. Het was een zuinige ML 350 BlueTec op dieselolie.

De productie van de Mercedes-Benz M-klasse ging in 1997 van start. Het was de eerste SUV die Mercedes op de markt bracht. Sinds 2005 wordt de tweede generatie van deze luxe terreinwagen geleverd. Deze is groter en ruimer en heeft een zelfdragende structuur.

Afgelopen week bereikte de M-klasse productie de mijlpaal van duizend stuks. Dit werd gevierd in de Mercedes-fabriek in Tuscaloosa (Alabama), waar alle exemplaren vandaan zijn gekomen. Behalve de Mercedes-Benz M-klasse worden daar tegenwoordig ook de technisch verwante R- en GL-klassen gefabriceerd. In totaal heeft de fabriek 1,2 miljoen van deze drie model-klassen afgeleverd.

De laatste innovaties van de SUV’s liggen vooral op het gebied van zuiniger en schoner rijden. Zo zijn volgens moederbedrijf Daimler de Mercedes R, ML en GL 350 BlueTec-modellen ‘s werelds eerste SUV’s die voldoen aan de Euro 5-normen plus aan soortgelijke standaarden voor de Verenigde Staten. Binnenkort zal de fabriek, waar drieduizend mensen werken, de hybride ML 450 gaan bouwen.


Share/Save/Bookmark