Is het einde van Street, Racing en Technology nabij?

2009/08/31 door Bas in NIEUWS
Bron: www.autotelegraaf.nl

De afgelopen maart op de autoshow in New York voorgestelde Jeep Grand Cherokee wordt mogelijk niet meer geleverd als SRT8-uitmonstering. “In verband met downsizing van de motoren en het milieu is het een gereden kans dat die snelle uitvoering niet meer komt,” aldus een woordvoerder van Chyrsler Nederland. Ook de Yanks krijgen de rappe versie niet.

Street, Racing and Technology (SRT) gaat zich naar verluidt niet meer bezighouden met Jeep. SRT zal vooral aandacht schenken aan de Amerikaanse autoconstructeur Dodge die met de Charger, Challenger en Caliber meer modellen aanbiedt die zich lenen voor sportiviteit.

REGULIERE VERSIE
De motoren die geleverd gaan worden in de nieuwe SUV van Jeep beschikken over cilinderuitschakeling met als doel brandstof te besparen. “Naast de 5,7 liter Hemi V8 staat ook een 3,7 liter V6 met ongeveer 270 pk op stapel, dit is echter nog niet bevestigt”, laat de zegsman weten.

Een diesel wordt ook in het motorenassortimenten opgenomen. Bij het huidige model staat een dieselmotor van Mercedes-Benz op de prijslijst. Bij de aankomende versie is de kans groot dat dit een zelfontbrander van Fiat gaat worden. Met de pas gesloten fusie tussen Chrysler en Fiat lijkt dit ook het meest voor de hand liggend. Gesproken wordt over de 200 pk diesel van de Italiaanse autofabrikant. “Met wat aanpassingen aan dit blok, zodat de krachtbron goed is voor ongeveer 400 Nm koppel, leent deze motor zich perfect voor een auto als de Grand Cherokee.”

De Amerikaanse journalisten mogen binnenkort kennismaken met de nieuwste Jeep. Later krijgen de Europese journalisten de kans om de Grand Cherokee aan de tand te voelen. Jeep brengt de nieuwe generatie in het najaar van 2010 op de Nederlandse markt.


Share/Save/Bookmark