Autoverkopen laat piek zien einde bouwvak

2009/09/03 door Bas in NIEUWS, auto verkopen
Bron: www.ikwilvanmijnautoaf.nl

Een onderzoek dat uitgevoerd is door de autoinkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl laat zien dat de gebruikte autoverkopen aan het einde van de bouwvak een piek laten zien. De laatste drie weken zijn er flink wat gebruikte auto’s verkocht door de aangesloten autoinkoopbedrijven.

De verkopen van de gebruikte auto’s laten een vreemde ontwikkeling zien. De invoering van de slooppremie heeft helaas niet het effect gebracht wat velen er van verwacht hadden. Veel autobedrijven laten de sloopregeling links liggen vanwege de hoge administratieve druk en het voorfinancieren van deze premie.

De autobedrijven die wel participeren in deze regeling moeten hun zaken administratief gezien perfect op de rij hebben. Een verkeerde datum of calculatie op een van de documenten kan er voor zorgen dat het autobedrijf de slooppremie helemaal niet ontvangt.

Voordeliger is het dan voor het autobedrijf om de particulier zijn eigen auto zelf te laten verkopen via bijvoorbeeld ikwilvanmijnautoaf.nl en de klant een flinke korting te verstrekken op het moment dat deze niets inruilt.

Aan het woord ikwilvanmijnautoaf.nl eigenaar Vincent Stevens: “We hebben naar aanleiding van geluiden uit de markt een onderzoek gehouden onder 100 van de 1.000 bij ons aangesloten autoinkoop bedrijven. Hieruit kwam naar voren dat men name de eerste twee weken van augustus de verkoop van gebruikte auto’s flink is aangetrokken. In de eerste helft van de maand augustus werden er 20% meer auto’s verkocht dan de periode daarvoor. We zien dan ook dat de inkoopbedragen voor de gebruikte auto’s via onze site flink aan het aantrekken zijn.”

Dit is goed nieuws voor de consumenten die nu hun auto willen verkopen, de inkoopbedragen liggen op dit moment op een aantrekkelijk niveau omdat de autoinkoop bedrijven zitten te springen om auto’s als aanvulling op de handelsvoorraad.


Share/Save/Bookmark