Mitsubishi net niet meer aan kop In autoverkopen

2015/06/08 door Bas in NIEUW, NIEUWS

De Mitsubishi Outlander was in april nog de grote winnaar in de autoverkopen. In mei moet de Outlander de koppositie afstaan aan Renault. Hoe hebben de autoverkopen het in mei gedaan?

Afgelopen maand zijn 31.092 nieuwe auto’s afgeleverd bij de eindgebruiker tegenover 30.083 exemplaren een jaar eerder, een stijging van 3,4 procent. Dit is een hele verbetering vergeleken met de fikse daling in april, toen er 28.479 nieuwe auto’s op kenteken werden gezet.

Consumentenvertrouwen

In totaal zijn er in de eerste vijf maanden van dit jaar 166.428 auto’s verkocht, vergeleken met 175.917 auto’s in de maanden januari tot en met mei 2013. We hebben dus een achterstand op vorig jaar van 5,4 procent.

De autoverkopen scoorden in het begin van dit jaar zo slecht doordat consumenten geen nieuwe auto’s meer kochten. Sinds afgelopen maand doen de consumenten dat wel weer. Volgens kennisbureau AUMACON laat het consumentenvertrouwen een licht herstel zien en dit heeft invloed op de autoverkopen. De zakelijke markt houdt zich daarentegen nog wat op de achtergrond. Deskundigen verwachten wel dat daar in de tweede helft van dit jaar verandering in komst door onder andere de introductie van nieuwe modellen.

Merken en modellen

Zoals gezegd moest de Mitsubishi Outlander plaats maken voor de Renault Clio. De top vijf is wel goed voor dezelfde vijf modellen als in de maand april, alleen zijn er enkele verschuivingen qua notering.
  • Renault Clio – 1.1416
  • Mitsubishi Outlander – 1.404
  • Volkswagen Golf – 1.376
  • Skoda Octavia – 1.113
  • Volkswagen Up! – 918
Ook in het lijstje van bestverkochte automerken is er niet veel veranderd in de top vijf. Volkswagen moest in april nog genoegen nemen met een tweede plek, maar voert in mei opnieuw de lijst aan.
  • Volkswagen – 3.276
  • Renault – 2,869
  • Mitsubishi – 2.103
  • Opel – 1.965
  • Ford – 1.837

Occasion verkopen

Niet alleen de nieuwe autoverkopen scoorden een plus in mei. Afgelopen maand verkochten autodealers ook weer meer occasions aan particulieren. Doe er je voordeel mee als jij je auto wilt verkopen. Nu er weer vraag is naar occasions is de kans groot dat je snel je auto kunt verkopen. Heb je geen zin of tijd om hier moeite in te steken? Je kunt je auto al binnen 1 dag verkopen via Ikwilvanmijnautoaf.nl. Vul online onder andere het kenteken en de kilometerstand in en je ontvangt binnen 24 uur een inkoopvoorstel, gratis en zonder verplichting tot verkopen!


Share/Save/Bookmark