De nieuwe Kia Sorento

2009/02/26 door Bas in CONCEPT, SCOOP
Bron: www.autoblog.nl

Teasers zijn hip. De fabrikanten kunnen er hun lol mee op, maar in de volgorde waarin ze de wereld in geholpen worden is meestal wel een zekere logica te vinden. In dit geval is het dan ook uiterst vreemd dat Kia eerst een onduidelijke foto zou publiceren, en vervolgens pas een stel schetsen. Die ook nog aanzienlijk afwijken van die foto. Maar goed, het ziet er in ieder geval geinig uit.

Fanboys opgelet: ex-Audi-ontwerper Peter Schreyer is de man achter deze Sorento, dus niet meteen te hard schelden. De auto hint lichtjes naar de Kue conceptcar die we twee jaar geleden in Detroit te zien kregen en ziet er dus lekker fris uit. Bovendien is het een modern unibody-ontwerp; de huidige Sorento staat nog op een ladderchassis.

Helaas voor de leasers die snakken naar nieuw Koreaans SUV-spul valt de nieuwe Sorento nog niet in Genève te bewonderen, maar pas op de autoshow van Seoul in april. Vlak daarna komt de auto daar op de markt; in de VS en Europa krijgen we ‘m pas later dit jaar. Onder de motorkap vinden we dan een 2,2 liter diesel (Euro5) met 185 pk en 420 Nm, die 1 op 14,1 moet kunnen halen. Op benzinegebied is er een 2,4 liter viercilinder; de 3,8 liter V6 met ruim 270 pk blijft (voorlopig?) voorbehouden aan andere markten zoals Amerika. Een nieuwe zestraps automaat zorgt dat de auto zuiniger rijdt dan met de huidige handgeschakelde vijfbak.


Share/Save/Bookmark