Concept: Nieuwe VW XXL SUV

2012/07/04 door Bas in CONCEPT, DUITS, NIEUWS, SCOOP
Bron: www.ikwilvanmijnvolkswagenaf.nl/

De vraag naar grote SUV's op de Amerikaanse markt mag dan afnemen, binnen de Volkswagen-gelederen wordt hard gewerkt aan een nieuwe luxe softroader. Het model moet een plaats boven de Touareg in het Amerikaanse Volkswagen-programma gaan krijgen. Dat bericht het Duitse automagazine Auto Motor und Sport. In 2015 moet de zevenpersoons mastodont klaar zijn. Volgens het autoblad hebben Noord-Amerikanen nog steeds behoefte aan een dergelijk type auto.

"Naar grote voertuigen is in de VS nog steeds een grote vraag, vooral wanneer die auto´s praktisch zijn," zegt een insider aan het magazine. De wagen krijgt volgens het blad een grotere lengte dan de Touareg en een derde zitrij. Volkswagen ziet echter af van de (dure) off-road systemen, want die zijn "in de VS gewoon niet nodig. De mensen hebben deze SUV om kinderen naar school te brengen of voor hun lifestyle," aldus de insider.

Volkswagen


Volkswagen bekijkt tevens de mogelijkheden om de auto ook in China, Rusland en Zuid-Amerika aan de man te brengen, om de investering rendabel te houden. De Duitsers introduceerden vorig jaar een concept car van een grote SUV/Cross-over, de Neeza. Dat model is hier ter illustratie afgebeeld.

De grote SUV is een voorbeeld van het specifieke modellengamma dat Volkswagen voor de Verenigde Staten aan het ontwikkelen is. De Duitsers willen een grotere punt van de Amerikaanse taart en gaan voortaan auto's uitbrengen die aansluiten op de behoefte van de autokoper aldaar. De modellen zijn minder luxe. Als eerste komt er een vierdeurs sedan die vergelijkbaar is met de Jetta. Ook een model à la Passat zit voor de VS in de pijplijn. Beide modellen moeten lokaal geproduceerd worden.


Share/Save/Bookmark