Autoverkoop: dieptepunt voorbij?

2013/08/07 door Bas in NIEUWS
Bron: www.123autoverkoop.nl

Niemand kon de forse daling van de eerste maanden van 2013 als schokkend bestempelen. Hoewel de maand mei helemaal droevig was, lijkt de verbetering er nu toch echt aan te komen.

De daling van de autoverkoop liet geen enkel segment gespaard. Van nieuwe auto’s tot tweedehandse auto’s: de cijfers liegen er niet om. Toch voorzien autobranche organisaties een verbetering in de auto verkoop in de tweede helft van dit jaar.

Het lichtpunt in de autoverkoop

Eigenlijk is het lichtpunt een fiscale maatregel die op 1 januari 2014 gepland staat. Dezelfde die ervoor zorgde dat we begin dit jaar zulke trieste cijfers behaalden. Als we naar vorig jaar kijken, dan zien we dat particuliere en zakelijke rijders hun nieuwe auto eerder in het jaar kochten. Dit deden zij vanwege de verscherping van de CO2-grenzen in de BPM en de bijtelling per 1 juli. Een grote groep autorijders hadden die nieuwe auto al voor de deur staan, in plaats deze in het nieuwe jaar te halen. Vanaf 1 januari volgend jaar worden dezelfde grenzen verder aangescherpt en daarom is de verwachting dat autobezitters voor het nieuwe jaar hun huidige auto verkopen om de verdere aanscherping voor te zijn bij de aankoop van hun nieuwe auto..

Auto verkoopcijfers

Hoewel de autoverkoopcijfers aan het einde van 2013 waarschijnlijk flink zullen verbeteren, is het de vraag of dat het verlies van eerder dit jaar recht kan trekken. De verbetering zal bij nieuwe occasions worden verwacht. Dealers kampen namelijk nog steeds met een tekort aan gebruikte auto's. Jongere modellen worden voor export naar het buitenland vervoerd door gunstige BPM regelingen, waardoor het lastiger is aan gebruikte auto’s te komen. Autodealers door het hele land moeten daarom op een andere manier hun voorraad vergroten.

Autoverkoop site

Steeds meer dealers sluiten zich daarom aan bij de autoinkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl. Consumenten kunnen hier in drie simpele stappen hun tweedehands auto te koop aanbieden. Gebruikte auto’s worden opgenomen in een afgeschermde autoveiling, waar de reeds 5000 aangesloten autodealers een bod kunnen uitbrengen.


Share/Save/Bookmark