Auto verkopen particulier. Waar moet je op letten.

2009/11/02 door Bas in auto verkopen, NIEUWS
Bron: www.verkopenauto.nl

Waar moet je op letten als je de auto particulier verkoopt? We hebben in samenwerking met de website www.AutoVerkopenTips.nl enkele tips en tricks voor u op de rij gezet.

Een particulier ziet graag bewijs van uitgevoerde onderhoudsbeurten. Bewaar nota's en bewijsstukken dus goed. Als u de auto an een dealer verkoopt dan zal deze er weinig meerwaarden aan hechten als je nieuwe wielen onder je auto zet omdat de oude versleten waren. De dealer kan dat immers toch wel goedkoper regelen dan de meerprijs die jij ervoor vraagt.

Polijsten en banden
Bij een particulier is dat anders. Hij zal er juist wel waarde aan hechten dat alles piek fijn in orde is. Als er krasjes op de auto zitten kan een goede polijstbeurt wonderen evrrichten. Zorg eventueel ook voor nieuwe banden als de oude versleten zijn.

Professioneel autopoetsen
Begin altijd met het goed schoonmaken van je auto. Ga naar de wasstraat en poets de auto mooi op. Pak een stofzuiger en zorg dat er geen kruimels of andere tekenen van gebruik in de auto achterblijven. Zitten er vlekken in de bekleding, dan kunnen die vaak worden weggehaald met een mengsel van warm water en waspoeder. Het dashboard kan goed worden schoongemaakt met wat alcohol (voor vetvlekken) en door het af te nemen met een vochtige doek. Als de velgen erg vies zijn kun je het proberen met velgenreiniger.

Autokeuring
Een nieuwe APK doet het altijd goed als je een gebruikte auto wilt verkopen. Hou er wel rekening mee dat het zo maar twee tot vier maanden kan duren voordat een auto verkocht is.

Auto snel verkopen
Als je de auto snel wilt verkopen en er neit al te veel gedoe mee witl dan is het ook een optie de auto aan te bieden aan een professionele autoinkoper. Via bijvoorbeeld www.ikwilvanmijnautoaf.nl of www.turbotaxatie.nl kun je binnen 5 minuten tot 48 uur, afhankelijk van de website, een goed bod op je auto krijgen.

Auto verkopen tips
Als je meer tips wilt hebben over het verkopen van de auto, kijk dan op een van de volgende websites: www.VerkopenAuto.nl, www.AutoVerkopenGratis.nl of www.AutoVerkopenTips.nl.


Share/Save/Bookmark