Zelf importeren auto uit buitenland voordeliger

2009/09/03 door Bas in NIEUWS, USA IMPORT, auto verkopen
Bron: www.ikwilvanmijnautoaf.nl

Het importeren van een auto van uit het buitenland is een stuk interessanter geworden na een uitspraak van de Hoge Raad. De BPM die betaald moet worden bij import is een stuk lager geworden.

Auto importeren BPM
Bij de registratie van een uit het buitenland afkomstige personenauto op Nederlands kenteken moet er een luxe belasting worden betaald. De fiscus moet nu de wijze van berekening van deze BPM (Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen) aanpassen.

Inkoop vs. verkoopprijs auto
De zogenaamde verkoopprijs uit de diverse autowaarde boekjes is niet bepalend voor de BPM maar de inkoopprijs , zoals die tussen handelaren wordt gehanteerd, staat nu centraal. Dit is bepaald in een uitspraak van de Hoge Raad.

Experts geven aan dat deze uitspraak duidelijk in het voordeel van de consument uitvalt. Ook autohandelaren en importeur van tweedehandsauto’s kunnen hierdoor geïmporteerde auto’s voordeliger aanbieden.

Aan het woord Vincent Stevens, directeur van de website www.ikwilvanmijnautoaf.nl ; ”Het verschil tussen de inkoopwaarde van een auto en een verkoopwaarde van een auto zoals die in de boekjes worden bepaald kunnen tientallen procenten uit elkaar liggen”.

Auto snel verkopen
Volgens de heer Stevens is er een enorme toename te zien van het aantal mensen dat haar eigen auto via de www.ikwilvanmijnautoaf.nl website verkoopt en zelf een andere auto terug koopt in het buitenland. Door zelf een auto te importeren is men al snel duizenden euro’s voordeliger uit. Op websites zoals www.mobile.de kan men eenvoudig de auto’s uit heel Europa vergelijken waarna men op www.AutoWeek.nl de BPM simpel kan berekenen.


Share/Save/Bookmark