Video: Tesla Cybertruck vs Lamborghini Urus, wie is sneller?

2024/01/04 door Bas in FILMPJE, GESTOORD, NIEUW, NIEUWS

Video: Tesla Cybertruck vs Lamborghini Urus, wie is sneller?

Het Britse Carwow heeft de nieuwe Tesla Cybertruck tegenover de Lamborgini Cybertruck gezet om te kijken welke SUV sneller is op de kwart mijl. Welke auto gaat als snelste de 400 meter afleggen?

Moet de echter autoliefhebber voor snelheid gaan of is beleving ook belangrijk? Dat is de ultieme vraag als het gaat om elektrisch rijden versus een auto met een dikke benzinemotor.

De Cybertruck heeft drie elektromotoren die samen 845 pk en 930 Nm koppel produceren, hij weegt rond de 3 duizend kili en de snelste uitvoering heeft een topsnelheid van rond de 210 km/u.
De Lamborghini Urus heeft een 4.0 twin-turbo V8 die 650 pk en 850 Nm koppel kan leveren. Hij heeft ook aandrijving op alle vier de wielen. Deze power lopt via een automatische 8-versnellingsbak met koppelomvormer. Hij weegt iets meer dan 2 ton (2.200 kg). De topsnelheid van de Urus is is dik 300 km/uur.

Qua gewicht en topsnelheid wint de Urus, qua vermogen en acceleratie wint de Cybertruck. Maar welke auto gaat deze sprintwedstrijd winnen?


Share/Save/Bookmark