Een schadeauto? Welke mogelijkheden heb je?

2015/06/05 door Bas in auto verkopen, FILMPJE, NIEUW, NIEUWS
Bron: www.schadeautoinkoop.com

Een schadeauto kan het resultaat zijn als je je gedachten laat afdwalen tijdens het auto rijden. De bestuurder van de SUV in dit filmpje weet hier alles van. Kijk zelf hoe hij in aanraking komt met een bus.



Ook al staat een stoere SUV erom bekend wel tegen een stootje te kunnen, de kans is groot dat deze SUV er niet onbeschadigd onderuit is gekomen. In dit geval kan de schade zo groot zijn dat een reparatie veel geld gaat kosten. Je kunt je dan afvragen wat een verstandige keuze is. Je schade auto laten repareren, zelf verkopen of inruilen?

Een schadeauto

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan je auto plotseling omtoveren tot een schadeauto. Natuurlijk moet je altijd blij zijn als het bij blikschade blijft, maar blikschade kan op financieel vlak erg vervelend zijn. Want welke auto je ook voor de deur hebt staan, je bent hier hoogstwaarschijnlijk zeer gehecht aan. Op het moment dat je met een schadeauto opgescheept zit, dan moet je erachter zien te komen hoe groot de schade precies is en welk prijskaartje daar aan gehangen wordt. Schade aan je auto door bijvoorbeeld een aanrijding kan zorgen dat je auto total loss wordt verklaard.

Schadeauto total loss

Waarschijnlijk zal de reparatie van de SUV in bovenstaand filmpje niet duurder uitvallen dan de waarde van de auto, maar wat als je een auto van 10 of 15 jaar oud hebt? Een grote kostenpost bij het repareren van schade aan de auto zijn de arbeidsuren van het plaatsen van nieuwe plaatdelen, het schuren en spuiten. Het is dan mogelijk dat de auto economisch total loss wordt verklaard. Je schadeauto kan ook technisch total loss worden verklaard. Dit gebeurd alleen als de auto zodanig is beschadigd dat reparatie onmogelijk is. Is dit het geval, dan is je auto niet omgetoverd tot schadeauto, maar tot autowrak.

Kun je toch geen afstand doen van de auto en wil je geen forse rekening van de garage ontvangen? Dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen de auto zo goedkoop mogelijk te repareren. Dit heeft ook minder impact op je financiën. Je zou bijvoorbeeld zelf vervangende onderdelen voor de schadeauto kunnen zoeken. Je moet dan nog wel een expert vinden die je helpt dit zo goed mogelijk te repareren, anders krijg je weer problemen met de A.P.K..

Inruilvoorstel schadeauto

Het zelf repareren van de schade is een zeer creatieve manier om door te kunnen rijden met je auto. Hier moet je wel zin en tijd in hebben. Heb je dat niet, dan kun je overwegen je schadeauto in te ruilen. Maar net zoals het al bij schadevrije auto’s het geval is, krijg je bij de dealer op de hoek een laag inruilvoorstel voor je schadeauto. Niet gek natuurlijk, want de dealer heeft veel werk bij het opknappen van een schadeauto. Heel veel autobedrijven nemen deze gok niet.

Schadeauto verkopen

Je schadeauto verkopen kan uitkomst bieden. Je kunt je auto naar de sloop brengen. Afhankelijk van de leeftijd, merk en de staat van de auto zal de sloperij je een bedrag bieden. Is je schadeauto een autowrak, dan zul je er vermoedelijk een paar tientjes voor terug krijgen. Ziet de autosloper nog kans de auto op te knappen of te herstellen, dan is het mogelijk dat je er een paar tientjes bij kunt krijgen.

Je schadeauto is bij de auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl altijd geld waard. Het zelf verkopen van je schadeauto brengt doorgaans de hoogste opbrengst op. Ikwilvanmijnautoaf.nl werkt samen met zo’n pakweg 5.000 erkende autoinkopers. Zij kunnen in een afgeschermde autoveiling een bod plaatsen op jouw schadeauto. Binnen 24 uur kun jij verlost zijn van je schadeauto. Ga je akkoord met het hoogste bod, dan wordt je bij de overdracht contant betaald en ontvang je ter plekke een RDW vrijwaring.


Share/Save/Bookmark