Deze oldtimers zijn miljoenen waard

2015/02/17 door Bas in FILMPJE, NIEUW, NIEUWS
Bron: www.ikwilvanmijnautoaf.nl/oldtimer_verkopen

oldtimers

Dat oldtimers in sommige gevallen nog wel wat kunnen opleveren weten we. Vooral de zeldzame modellen zijn erg geliefd, maar dat ze miljoenen opleveren gebeurt niet dagelijks.

Een oldtimer veiling in Parijs heeft tientallen miljoenen opgeleverd. Een collectie van exclusieve oldtimers uit de Baillon collectie werd daar met succes verkocht. De auto die het meeste opleverde was een Ferrari uit 1961. Daar waren maar 37 van gebouwd. Maar liefst 14,2 miljoen euro betaalde de koper voor de Ferrari 250GT SWB California Spider, die ooit twee jaar lang in het bezit is geweest van de Franse filmster Alain Delon.

Bij de indrukwekkende verzameling vergeten schatten hoorde ook een Maserati A6G 2000 Gran Sport Berlinetta Frua uit 1956 en een Talbot Lago T26 Grand Sport SWB uit 1949. Deze wagens brachten respectievelijk 1,7 en 1,45 miljoen euro op.

Baillon collectie

De Baillon collectie bestond uit wagens die de carrosseriebouwer Roger Baillon had verzameld. Hij wilde een museum oprichten, maar dat is er nooit van gekomen. Na zijn overlijden werd alles nagelaten aan diens zoon; Jaques Baillon. Die deed niets met de verzameling roestende oldtimers. Toen hij in 2013 overleed kwamen zijn erfgenamen de verzameling van minstens 95 oldtimers tegen. Ze vermoedden dat de wagens nog best wat konden opleveren dus ze namen contact op met een veilinghuis. In totaal hebben de oldtimers uit de Baillon collectie ruim 25 miljoen euro opgebracht.

Dit is niet de eerste keer dat een grote collectie oldtimers in één keer is verkocht. Eerder kocht Jaguar een partij op in Groot-Brittannië.

In het onderstaande filmpje zie je hoe de Baillon collectie jarenlang was opgeslagen.



Bekijk in het filmpje hieronder hoe de Ferrari werd geveild.


Share/Save/Bookmark