Tegenvallende opbrengst veiling Ferrari

2015/06/08 door Bas in FILMPJE, NIEUW, NIEUWS

Een Amerikaan heeft 38 miljoen dollar, omgerekend 28 miljoen euro, neergeteld voor het kopstuk van de Bonhams-veiling: een zeldzame Ferrari 250 GTO Berlinetta. Een mooi bedrag, maar tegelijkertijd een flinke tegenvaller.

De GTO uit 1962 is één van de 39 exemplaren van de Ferrari 250 GTO, die vroeger voornamelijk werd gebruikt in races. De zeldzame Ferrari werd geveild bij Bonhams Auction in Californië en was onderdeel van het concours d’élegance in Pebble Beach van aankomend weekend.

Opbrengst autoveiling

Juist omdat het exemplaar zo zeldzaam is viel het bedrag van 38 miljoen dollar iets tegen. Experts hadden namelijk verwacht dat de auto, met serienummer 3851, heel wat meer zou opleveren. Vorig jaar werd nog door een verzamelaar zo’n 10 miljoen meer betaald voor een ander exemplaar van dezelfde auto.

In totaal werden er tien bijzondere Ferrari’s geveild waarvan de GTO uit 1962 het topstuk was. De afgehamerde bedragen voor de overige negen Ferrari’s liegen er ook niet om. De tien Ferrari’s leverden samen bijna 50 miljoen euro.

Bekijk hier het filmpje


Share/Save/Bookmark