Exclusieve oldtimers flink in waarde gestegen

2013/09/20 door Bas in NIEUW, NIEUWS
Bron: www.oldtimer-verkopen.nl

Oldtimers zijn het nieuwe goud wat betreft beleggingen. In de eerste helft van dit jaar zijn de prijzen van oldtimers met 28 procent omhoog geschoten. Kijken we naar de afgelopen tien jaar, dan praten we over 430 procent. Volgens onderzoekers steken de rijken der aarde liever hun geld in goederen waar ze ook plezier aan kunnen beleven.

Oldtimers zijn al een tijdje zeer geliefd bij rijke autoliefhebbers. Zo werd er onlangs nog een klassieke Mercedes W196 geveild voor ruim 22 miljoen euro en een Ferrari 275 GTW/4 N.A.R.T. Spider uit 1967 voor een slordige 20.6 miljoen euro. Als je rendement wilt behalen met je investering, ga dan niet willekeurig te werk. Alleen exclusieve oldtimers krijgen het voor elkaar zo hard in waarde te stijgen.

In de eerste helft van dit jaar is goud met 23 procent in waarde gedaald. Goud wordt tijdens economisch moeilijke tijden als een veilige belegging gezien. Een oldtimer is daarentegen naast veilig ook een belegging met tijdverdrijf. Na oldtimers stegen muntstukken en postzegels het meest in waarde.


Share/Save/Bookmark