Een SUV cabrio is niet wat we willen

2015/06/23 door Bas in FILMPJE, NIEUW, NIEUWS

SUV cabrio

De komst van een SUV cabriolet van Mercedes-Benz is niet uitgesloten. Het Duitse merk twijfelt er alleen wel aan of er wel voldoende vraag is. Vorig jaar nog gaf Andreas Zygan, productbaas van de ML- en GL Klasse, aan dat hier geen markt voor is.

Een SUV en een cabrio hebben niets gemeen, behalve dat ze allebei op vier wielen rijden. In een SUV wil je juist verschillende terreinen kunnen trotseren en daarbij overzicht hebben. Een cabrio is juist gemaakt om te cruisen en ondertussen gezien worden, vandaar dat cabrio’s laag zijn. Die twee lijken wel een heel foute kruising, maar toch wil Wolf-Dieter Kurz, Vice President Product Group SUVs en Sportscars van Mercedes-Benz alle mogelijkheden onderzoeken.

Kurz denkt dat er wel interesse voor een SUV cabrio is, maar die groep is volgens hem niet zo groot. Zijn collega Zygan gaf vorig jaar nog aan dat er eerst voldoende vraag moet zijn voordat er wordt overwogen om een bepaald model te lanceren. Toch neemt Kurz het voordeel van de twijfel. Hij gaat kijken of het uiteindelijk de moeite is om voor deze kleine groep potentiële klanten een speciale SUV met open dak te bouwen.

Bij onderstaand filmpje kun je wel een voorstelling maken. Ook als de cabrio een SUV is. Open dakje, iets hoger zitten. Ach, het is nog niet zo’n slecht idee.



Maar als je de volgende video bekijkt ben je blij dat het geen cabrio is! Nee, je moet als autofabrikant misschien niet alles willen...


Share/Save/Bookmark