Zo voorkom je autodiefstal

2014/07/18 door Bas in FILMPJE, NIEUW, NIEUWS
Bron: www.ikwilvanmijnschadeautoaf.nl

Autodiefstal blijft een probleem. De schadelast is in twee jaar fors gestegen. Tijd voor maatregelen. Zo voorkom je autodiefstal.

Hoewel het aantal voertuigdiefstallen in Nederland sinds 1995 is gehalveerd, is de schadelast alleen maar groter geworden. De schade voor de autoverzekeraars is in twee jaar tijd gestegen van 40 naar 100 miljoen euro.

Met name Oost-Europeanen zijn verantwoordelijk voor het stelen van auto’s. Zij zijn geïnteresseerd in auto’s tot en met drie jaar. Tussen januari en mei werden er 5,4 procent meer auto’s in deze categorie gestolen. Doordat deze Oost-Europese bendes zich steeds verder specialiseren is het voor hen inmiddels zeer eenvoudig om de deur van de auto open te maken en in een mum van tijd er met de auto vandoor te zijn.

OBD-slot


Om te voorkomen dat autodieven eenvoudig met de auto ervandoor kunnen gaan is er nu het Doorlock OBD-slot. Dit slot wordt op de OBD-aansluiting geplaatst waardoor het alarm niet kan worden uitgeschakeld. Tevens kan de software lastig worden uitgelezen en is het namaken van een sleutel(code) vrijwel onmogelijk.

Ook is er een nieuw meldpunt om autodiefstallen te melden, mocht je auto toch nog gestolen worden. Een aangifte bij de politie kan soms dagen in beslag nemen, terwijl juist de eerste uren na de autodiefstal het belangrijkste zijn. Hoe sneller de signalering, hoe groter de pakkans. Daarom dient voor 1 december de implementatie van het nieuwe project voltooid te zijn. Je doet dan aangifte bij het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV), waardoor de (inter)nationale signalering van de autodiefstal wordt teruggebracht naar maximaal twee uur.

Kijk hier hoe snel je auto gejat kan zijn.


Share/Save/Bookmark