Outlander verkopen laten verbruik stijgen

2015/06/08 door Bas in NIEUW, NIEUWS
Bron: www.inkoopmitsubishi.nl

Het gemiddelde brandstofverbruik van de plug-inhybride op de Nederlandse wegen is gestegen. De toename zou zijn veroorzaakt door nieuwkomers in het segment, waaronder de Mitsubishi Outlander.

Uit onderzoek van TNO, in opdracht van Travelcard, blijkt dat het gemiddelde brandstofverbruik van stekkerhybrides is toegenomen. De cijfers lopen van mei 2013 tot mei 2014. Uit de gegevens zijn op te maken dat het gemiddelde verbruik is gestegen van 4,6 liter per 100 kilometer in 2013 naar 5,5 liter in 2014, een stijging van 19 procent.

Hybride wagenpark

Op basis van de gegevens van elke honderden voertuigen per model blijkt dat bij de nieuwkomers in het segment, zoals de Mitsubishi Outlander en de Volvo V60, het gemiddelde verbruik hoger zijn dan dat van de Ampera/Volt en de Prius PHEV die vorig jaar het hybride wagenpark nog domineerden.

Het genoemde trio heeft een jaar geleden namelijk voor een daling van twee procent gezorgd, namelijk: 4,51 liter per 100 kilometer in plaats van 4,60 liter. Er kan op dit moment geen eenduidige verklaring worden gegeven, maar analisten denken dat er toch aanzienlijk minder vaak wordt geladen.


Share/Save/Bookmark