Sinkhole blijft in Corvette museum

2014/07/18 door Bas in CRASH, NIEUW, NIEUWS
Bron: www.autoverkopentips.nl

De sinkhole, dat in februari maar liefst acht Corvettes opslokte in het National Corvette Museum in de Verenigde Staten, blijft waarschijnlijk open. Het museum had de afgelopen jaren moeite het hoofd boven water te houden, maar sinds de sinkhole schrijft het museum weer mooie, zwarte cijfers.

De sinkhole, die zoveel schade aanrichtte aan zeldzame Corvettes, zal niet worden weggewerkt. Het heeft het museum namelijk ook veel goeds gebracht: veel bezoekers. Sinds alle auto’s uit het gat zijn gehaald en ongerestaureerd tentoongesteld zijn, kwamen er vijftig procent meer bezoekers naar het museum.

Sinkhole redding museum

De kracht van de natuur blijkt uiteindelijk de redding te zijn geweest voor het Corvette Museum, dat te maken kreeg met een dalend aantal bezoekers. De sinkhole trekt nu zoveel bezoekers dat ze uit de rode cijfers zijn. Er wordt nu bekeken of ze de sinkhole kunnen stabiliseren en openhouden. Er wordt zelfs overwogen om een of twee beschadigde Corvettes weer in het gat te plaatsen.

Het museum praat momenteel met een bouwbedrijf om uit te zoeken of misschien een deel of de sinkhole in zijn geheel behouden kan blijven door bijvoorbeeld het plaatsen van een brug of een glazen vloer er bovenop.


Share/Save/Bookmark