Audi verkoopt 6 miljoenste Q-model

2015/06/08 door Bas in NIEUW, NIEUWS

Het is feest bij Audi! Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat Audi de 6 miljoenste Audi met vierwielaandrijving heeft gebouwd.

Dertig jaar na de lancering van de eerste Audi met Quattro-aandrijving rolt het 6 miljoenste exemplaar van de productieband. Deze mijlpaal volgt slechts anderhalf jaar na de productie van het 5 miljoenste exemplaar.

Vierwielaangedreven Audi’s vormen bijna de helft van de totale productie van het Duitse automerk en worden voornamelijk in de Verenigde Staten, Canada, Rusland en het Midden-Oosten afgeleverd. Vorig jaar bouwde Audi 710.095 vierwielaangedreven auto’s. Het meest populaire model met Quattro-aandrijving is de Q5, gevolgd door de Audi A4.

Verkooprecord

Audi heeft nog een reden om feest te vieren. Het merk heeft namelijk het beste eerste halfjaar ooit achter de rug. Audi leverde bijna 12 procent meer auto’s af vergeleken met dezelfde periode in 2013.

Wereldwijd werden er 869.350 Audi verkocht in de eerste zes maanden van 2014. Juni was de beste verkoopmaand voor de autofabrikant; in juni werden er wereldwijd 155.450 exemplaren verkocht.


Share/Save/Bookmark