Kijk uit met auto verkopen. Weer auto gestolen tijdens proefrit

2015/06/05 door Bas in auto verkopen, NIEUWS
Bron: www.autoverkopentips.nl/nieuws/134/Kijk_uit_met_particulier_auto_verkopen_Weer_auto_gestolen_tijdens_proefrit

Bij het particulier verkopen van een auto kan het een en ander verkeerd gaan. Vals geld tijdens de overdracht, problemen met de overschrijving of diefstal tijdens een proefrit zijn aan de orde van de dag. Dit laatste is recent nog in Renkum gebeurt.

Assistentie van politie Amsterdam-Amstelland was nodig om de dieven aan te houden. Tijdens een testrit gingen deze er met de Porsche Cayenne vandoor waarna de ontsnappingspoging werd de in Renkum gestolen Porsche Cayenne klemgereden. De twee dieven werden hierbij aangehouden.

Proefrit auto verkopen
Deze auto stond te koop en er was een afspraak voor een proefrit gemaakt. De proefrit eindigde echter anders dan de eigenaar had verwacht. Hij zat naast de testrijder in de auto. Deze reed een eindje en stopte toen. Hij gaf aan met andere man te willen wisselen van plaats.

Bestuurder wisselen
Tijdens het wisselen van bestuurder werd de eigenaar van de Porsche door de twee dieven uit de auto getrokken waarna deze met de Porsche weg reden. Deze autodiefstal werd direct aan de autoriteiten gemeld en de auto werd op de Rijnstraat in Amsterdam getraceerd en klemgereden. De twee dieven werden aangehouden.

Hoe auto verkopen
Dat er van alles mis kan gaan tijdens het verkopen van een auto blijkt uit bovenstaande. Hoe kun je dit nu voorkomen? Mocht je definitief besloten hebben de auto particulier te verkopen zorg er dan in ieder geval voor dat je privé gegevens niet op straat komen te liggen. Via een website als AutoVerkopen.net kan dat geheel anoniem.

Zorg dat je bij een afspraak voor een proefrit nooit alleen bent en ga desnoods met z’n tweeën mee. Mocht je daadwerkelijk bedriegt worden laat de criminelen dan de auto meenemen. Een mensenleven is altijd meer waard dan een auto.

Auto veilig verkopen
In plaats van de auto particulier te verkopen kun je er ook voor kiezen de auto aan te bieden aan een officieel autobedrijf. Door de auto aan te melden op de auto-inkoop website ikwilvanmijnautoaf.nl biedt je bijna 2.000 erkende autoinkopers de mogelijkheid vrijblijvend en gratis een bod uit te brengen op de auto.

Als je akkoord bent met het uitgebrachte bod dan kun je de auto verkopen met een druk op de knop. Het verkopen van de auto via deze site is voor de verkopende partij geheel gratis. Een correcte afwikkeling met een RDW vrijwaring en directe betaling is gewaarborgd doordat er uitsluitend wordt samengewerkt met door ikwilvanmijnautoaf.nl goedgekeurde autobedrijven.

Voor meer tips over het kopen en verkopen van een auto ga je naar AutoVerkopenTips.nl.


Share/Save/Bookmark