Milieu en ZE zones, wat voor effect heeft dat op mijn bedrijf?

2024/07/09 door Bas in NIEUWS
Bron: linkedin.com/pulse/tot-wanneer-mag-je-met-een-diesel-bestelbus-de-stad-surte/

milieuzones nederlandse steden

Als je als ondernemer een of meerdere bedrijfswagens met een dieselmotor hebt dan moet je nu gaan opletten. Er gaat namelijk het een en ander veranderen. Als je voor de keuze staat om een bedrijfswagen aan te gaan schaffen of vervangen dan moet je dit zeker even goed doorlezen.

Nederland zet belangrijke stappen in de richting van een duurzamere toekomst door de invoering van zero-emissiezones (ZE-zones) in diverse steden. Dit initiatief maakt deel uit van de bredere strategie om de CO2-uitstoot te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren. In dit artikel bespreken we de implementatie van ZE-zones in 30 Nederlandse steden, de toegestane voertuigen en de overgangsregelingen.

Wat zijn Zero-emissie / Milieu zones?
Zero-emissiezones zijn specifieke stedelijke gebieden waar alleen voertuigen zonder uitstoot, zoals elektrische auto's en waterstofvoertuigen, mogen rijden. Het doel van deze zones is om de luchtkwaliteit in stedelijke gebieden te verbeteren door het verminderen van schadelijke uitstoot van voertuigen met verbrandingsmotoren.

Dit wordt er per 1 januari 2025 ibgevoerd
Vanaf 1 januari 2025 zullen 30 Nederlandse steden beginnen met de invoering van ZE-zones. Hieronder volgt een overzicht van enkele steden die deze zones zullen invoeren:

Amsterdam: Amsterdam is een pionier op het gebied van duurzaamheid en heeft ambitieuze plannen om de luchtkwaliteit te verbeteren. De ZE-zone in Amsterdam zal in het gehele stadscentrum worden ingevoerd.

Rotterdam: Ook Rotterdam zet stappen om de luchtkwaliteit te verbeteren door een ZE-zone in het centrum van de stad in te voeren.

Utrecht: Utrecht voert een ZE-zone in binnen de singels van de stad.

Den Haag: Den Haag heeft plannen om een ZE-zone in het centrum te introduceren, evenals in enkele omliggende wijken.

Lees meer via de link bovenaan dit artikel.

Overgangsperiode Milieuzone - Bron KVK Milieu zones nederland

Share/Save/Bookmark