Hoe kun je een auto invoeren uit Belgie?

2019/02/14 door Bas in Auto importeren, NIEUW, NIEUWS
Bron: mrwheelson.nl/auto-importeren-uit-belgie

Auto importeren uit Belgie

Het importeren van een auto uit Belgie kan erg interessant zijn. maar wat moet je nou op letten als je een importauto uit Belgie gaat halen? MrWheelson heeft de voor- en nadelen voor je op de rij gezet. Ook is er een stappenplan waarin elke stap staat uitgelegd. Van het zoeken van een occasion tot de BPM en van de RDW keuring tot de verschillen met betrekking tot de BTW.

De importsite MrWheelson zag steeds meer aanvragen binnenkomen voor auto's die afkomstig zijn uit Belgie. Daarmee nam het aantal vragen ook toe. Een mooi moment dus om alle voor- en nadelen eens op een rij te zetten. Hoewel Belgie dichtbij ligt en we ook ongeveer dezelfde taal spreken is het zo eenvoudig nog niet om een auto uit Belgie te importeren.

We hebben te maken met verschillen op het gebied van bijvoorbeeld uitvoeringen, taal en cultuur. Wist je dat veel auto's die in Belgie rijden eerst aangepast moeten worden voordat je ze in Nederland de juiste toelating krijgen. Dat is met name het geval met auto's die in Belgie tijdens de toelating het kenmerk 'lichte vracht' hebben meegekregen.


Share/Save/Bookmark