BREAKING: Vervalt het vervallen van de wegenbelasting vrijstelling oldtimers?

2015/06/04 door Bas in auto verkopen, NIEUWS
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33402-33.html

Vervalt het vervallen van de wegenbelasting vrijstelling oldtimers?

Het lijkt erop dat alle gemopper van old- en youngtimer liefhebbers toch een goed resultaat hebben gehad. Nadat de wetgeving rondom de variabele ziektekostenpremie werd aangepast, lijkt nu ook het het vervallen van de vrijstelling wegenbelasting komen te vervallen.

In het wetsvoorstel van de SP is onder andere te lezen dat:
- constaterende dat in het regeerakkoord het schrappen van de mrb-vrijstelling voor oldtimers per 2014 is opgenomen;
- constaterende dat de meeste oldtimerbezitters hun auto hobbymatig gebruiken en gemiddeld minder dan een paar duizend kilometer per jaar afleggen;
- overwegende dat door het vervallen van de mrb-vrijstelling deze hobbyisten onredelijk hard worden getroffen;
- van mening dat een oldtimer niet misbruikt mag worden om dagelijks vrij van motorrijtuigen belasting rond te rijden, gezien de hogere milieubelasting van deze automobielen;

Wegenbelasting oldtimers

Het blijkt dat de Tweede Kamer in het voorjaar van 2013 een aantal voorstellen gaat doen, waardoor dagelijks gebruik van de oldtimer wordt ontmoedigd, maar de wegenbelasting-vrijstelling voor mensen die de oldtimer hobbymatig gebruiken, in stand kan worden gehouden.

Oldtimers massaal verkocht

De initiatiefnemers achter de website Oldtimer-Verkopen.nl zijn niet bij met deze wijziging. Aan het woord de heer Stevens, mede initiatiefnemer van de website Oldtimer-Verkopen.nl: 'Nadat de wetsvoorstellen bekend werden gemaakt hebben we direct een aantal websites in het leven geroepen zoals Oldtimer-Verkopen.nl. Op deze website kunnen oldtimer-eigenaren hun oldtimer binnen 24 uur online laten taxeren en eventueel verkopen voor het taxatie bedrag aan een professionele oldtimer autohandelaar. De afgelopen weken zijn er duizenden oldtimers aangemeld en zijn er honderden oldtimers en klassiekers online verkocht. Met name de oudere Amerikaanse sleeën op LPG en Mercedeseen met een dieselmotor waren populair."

Auto verkopen

De dienstverlening van deze auto verkopen site is voor de eigenaar van de oldtimer geheel kosteloos. De kosten worden gedragen door de kopende partij. Dit is altijd een professionele autohandelaar uit Nederland of het buitenland. Nogmaals de heer Stevens: 'We merkten dat sommige oldtimers, welke hier uit de gratie zijn geraakt, in het buitenland juist erg populair zijn. Hierdoor kunnen we altijd een goede opbrengst voor elke oldtimer, youngtimer en klassieker realiseren."

Eerdere artikelen over dit onderwerp:
- Pijnlijk: vrijstelling wegenbelasting oldtimers vervalt door regeerakkoord.
- Wegenbelasting omhoog, oldtimer verkopen nu interessant


Share/Save/Bookmark