Met welke auto ga je een zombie-invasie te lijf?

2012/10/21 door Bas in FILMPJE, GESTOORD, NIEUWS, STRANGE
Bron: www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/10/de_7_fases_van_de_zombieinvasi.html#more

Met welke auto ga je een zombie invasie te lijf?

De zombies komen. Ze liggen op de loer. Het wordt op verschillende kerkhoven al rumoerig rond middernacht. Vooral als het volle maan is. Maar met elke auto kun je het beste een zombie aanval te lijf gaan? Is die belastingvrije lease Prius van de zaak wel zo geschikt? We zetten een paar alternatieven op de rij.

Waar moet een goede zombie-auto aan voldoen? Op de eerste plaats is het wel handig als die 4 wielaandrijving heeft. Dan kun je tenminste een aternatieve route kiezen als de zombies de snelwegen hebben bezet. Daarnaast is een dikke motor ook wel handig. Een V8 met flink wat pk's zou het moeten kunnen doen in een achtervolging met on-doden.

Zombies laten schrikken?
Het alternatief is dat je een auto kiest welke de zombies laat schrikken. Van angst of van lelijkheid. Of dat je juist gaat voor een electrisch exemplaar die je zelf kunt opladen met wat zonnepanelen voor het geval dat in de zombie oorlog de stroom uit valt.

Vierwieldrive veilige keuze bij zombie-attack
Maar het lijkt ons een veilige keuze om voor een 4 wieldrive te gaan. We hebben zelf alvast onderstaande auto's aangeschaft en 'voor het geval dat' in onze garage geparkeerd. Welke zou jij kiezen?

Top 5 auto's zombie attack

1. Landrover Defender in Lara Croft uitvoeringAls Lara Croft er een oorlog mee kan winnen dan kun je er elke oorlog mee winnen. Daarnaast is die ook al 40 jaar hetzelfde, je kunt dus altijd aan reserveonderdelen komen. Een andere voordeel is dat die nauwelijks extra opvalt als je er woeste lampen en een lier op zet. Dat is met een Prius wel anders.

2. Mercedes Benz G klasse G65 AMG


Hij kost bijna € 400.000 (het is inderdaad ff slikken) maar dan kun je wel met 612 pk in 5,3 seconden naar de honderd. Daarnaast heeft die dezelfde voordelen als de Defender omdat die ook al 40 jaar ongewijzigd op de markt is.

3. Jeep Wrangler Unlimited


De Jeep Wrangler Unlimited is natuurlijk ook een fantastische terreinauto en heeft in de 5 deurs uitvoering ruim voldoende plek voor een flink zombie-wapen arsenaal. En er zijn genoeg Mopar parts te vinden om hem flink te pimpen.

4. Dartz Kombat


De Dartz hoeft natuurlijk geen toelichting. Als je regelmatig Top Gear kijkt dan weet je dat deze auto, of is het een vrachtwagen, door muren kan rijden, voorzien is van pantser en kogelvrij glas en Dartz is natuurlijk de hofleverancier van dictator Aladeen.

5. Hummer (alle types geschikt, voorkeur voor Humvee)

Elke Hummer is natuurlijk geschikt voor een zombie-aanval. Mits die voorzien is van een V8. Vierkant, een flinke bodemvrijheid en een woeste uitstraling zullen elke zombie de schrik aanjagen.


Studie materiaal
Om je goed voor te bereiden op zombie tijd is het verstandig om alvast wat video's te bekijken. Volgens ons is 'Planet Terror' erg geschikt als studiemateriaal:


Daarnaast is 'From Dusk till Dawn' natuurlijk ook geweldige voorbereiding:


Als afsluiter is ook 'Zombieland' erg geschikt:


Andere suggesties voor de ultieme Zombie-Aanvals auto? Post ze hier!

Met welke auto ga je een zombie invasie te lijf? Met welke auto ga je een zombie invasie te lijf?

Share/Save/Bookmark