Nu ook een diesel voor de nieuwe Kia Sportage

2010/10/05 door Bas in NIEUWS, PRIJZEN
Bron: www.autozine.nl/nieuws/nieuws_archief.php?nk=10205

Met de introductie van de nieuwe Sportage kondigde Kia ook de komst van een zuinige 1.6 GDI benzinemotor al aan. Komende maand maakt de Sportage 1.6 GDI daadwerkelijk zijn opwachting in Nederland en inmiddels is hij bij de Kia-dealer te bestellen vanaf 22.995 euro.

Bij de introductie van de nieuwe Sportage in Nederland, enkele maanden geleden, leverde Kia de compacte SUV met een keuze uit twee motoren: een 2.0-liter CVVT benzineversie met 120 kW/163 pk en een 2.0 CRDi common-rail diesel met 100 kW/136 pk. Tegelijkertijd kondigde Kia de komst van twee aanvullende motoren aan en de eerste daarvan is de compleet nieuwe 1.6 GDI benzinemotor met directe brandstofinspuiting die nu in de Sportage te bestellen is.

De GDI-krachtbron in de Sportage belooft een fors motorvermogen en koppel bij een bescheiden brandstofverbruik. Vergeleken met een conventionele motor met dezelfde inhoud zou het koppel 7% hoger liggen bij een laag toerental, 12% hoger bij een hoog toerental en het brandstofverbruik 10% lager. Bovendien profiteert de GDI-krachtbron van diverse brandstof besparende technieken, waaronder Kia's ISG stop/start-systeem. Alle GDI-uitvoeringen worden daarnaast geleverd in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak en vallen binnen de 'groene' EcoDynamics-range.

De GDI-technologie levert een vermogen van 99 kW/135 pk en een koppel van 164 Nm bij 4.850 tpm. De Sportage 1.6 GDI noteert een gemiddelde brandstofconsumptie van slechts 6,4 liter op 100 kilometer, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 149 g/km en een groen energielabel B.

Kia levert de direct ingespoten 1.6 GDI-motor in de Sportage in combinatie met de X-tra en X-ecutive uitrustingsniveaus. De Sportage X-tra is standaard onder andere uitgerust met 16' lichtmetalen velgen, ESC, voor-, zij-, en gordijnairbags met roll-over sensor en actieve hoofdsteunen.

De prijs van de Kia Sportage 1.6 GDI X-tra bedraagt € 22.995,-


Share/Save/Bookmark