Nieuwe Hyundai Tucson in conceptvorm in Genève

2009/02/11 door Bas in CONCEPT, NIEUW, SCOOP
Bron: www.autotelegraaf.nl

Hyundai presenteert op de Autosalon van Genève (5-15 maart) niet alleen de driedeurs i20, ook een concept car zal zijn werelddebuut op de Zwitserse autoshow beleven. De wagen is een voorproefje van de nieuwe, tweede generatie Tucson. Het definitieve model schittert op de tentoonstelling in Frankfurt, die in september wordt gehouden.

De tweede generatie Tucson komt begin volgend jaar op de Nederlandse markt. Met de komst van het model wijzigt ook de naam van de compacte SUV. Tucson wordt vervangen door iX35. De vervanger van de Santa Fe gaat als iX45 door het leven.

Het studiemodel luistert naar de naam HED-6. Voor het ontwerp tekent de Europese Designstudio in het Duitse Rüsselsheim. Hyundai zal de wagen ook in Europa gaan bouwen. Zoals het er nu naar uitziet zal de Cross-over van de band rollen in Tsjechië, maar Slowaakije, waar dochtermerk Kia een faciliteit heeft, is niet uitgesloten, zo lijkt het. Hyundai gaat namelijk de MPV van Kia bouwen. De Tucson-vervanger zou dan naast de Kia Sportage van de band rollen. In het vooronder van de HED-6 lepelt de autobouwer de nieuwe 1.6 turbomotor met directe inspuiting. Het blok, dat in dit geval 175 pk sterk is, werd reeds op de autotentoonstelling Parijs gepresenteerd. De viercilinder vervangt de atmosferische 2.0.


Share/Save/Bookmark