Opel Antara Hybrid

2008/11/18 door Bas in DUITS, HYBRIDE
Bron: Autotelegraaf

ALMELO - Aan de vooravond van de Greater Los Angeles International Auto Show, die voor het publiek begin december open is, heeft Saturn de opvolger van de Vue gepresenteerd. Het model is, zoals al eerder door AutoTelegraaf.nl gemeld, identiek aan de Opel Antara. Nu kondigen de Amerikanen al de hybrideversie aan, die in Europa nog wereldkundig gemaakt moet worden.



De Saturn Vue en Opel Antara zijn identiek. Alleen de logo's verschillen, maar verder zijn alle carrosseriedelen uitwisselbaar, zoals dat ook met de Holden Captiva uit Australië mogelijk is. Voor de aandrijving volgt het Amerikaans merk een ietwat andere koers. Naast de 2,4 liter Opel-motor wordt de SUV leverbaar met twee V6-krachtbronnen, een 3.5 van 218 pk en een 3.6 met 253 pk. Belangrijker is de aankondiging van de Vue Hybrid. Die versie staat ook voor Europa gepland. Saturn onthult dat de deels elektrisch aangedreven uitvoering beschikt over een 2,4 liter benzinemotor met een vermogen van 173 pk. Of de motor gelijk is aan de bestaande twee-punt-vier in de Antara is onduidelijk. Het Amerikaanse merk geeft afwijkende cilinderinhouden op, maar een identieke boring maal slag.



Saturn laat al weten dat de Vue Hybrid volgend jaar op de markt komt. Wanneer de Europese carrière als Antara Hybrid start, is nog niet bekend. Eerder dit jaar liet het concern weten de uitvoering rond 2009 uit te brengen, maar nu blijkt het type al eerder beschikbaar te zijn. De hybridetechniek komt ook voor de onderhuids identieke maar optisch licht afwijkende Chevrolet Captiva beschikbaar. Ook dat type komt naar Nederland.


Met dank aan Autotelegraaf


Share/Save/Bookmark