SUV verkopen 2008 in USA

2008/12/23 door Bas in NIEUWS, USA IMPORT
Bron: www.autotelegraaf.nl

Het jaar 2008 is nog niet afgerond, maar dat weerhoudt Forbes.com er nog niet van om alvast een lijstje te maken met de best en slechtst verkopende modellen in de Verenigde Staten onder elkaar te zetten. Hoe verrassend, de pick-ups voeren de lijst aan. Let wel, van meest verkochte personenwagens!

Al bijna 30 jaar staat de Ford F-Series op de eerste plaats. Van de mastodont met open laadbak zijn er wereldwijd al meer dan 34 miljoen gebouwd. Eén miljoen in één jaar is echter nooit gelukt. Net niet, want enkele jaren geleden zat het model er heel dicht bij. In de eerste elf maanden van dit jaar verlieten 473.933 stuks de showrooms. Hij blijft de Silverado van Chevrolet net voor. Van die pick-up reden 431.725 stuks voor het eerst de weg op. De eerste echte personenwagen is de Toyota Camry, gevolgd door de Civic en Accord van Honda.

In de Top 10 staan slechts vier Amerikaanse merken. De rest is van Japanse afkomst. De Amerikanen zijn bovendien pick-ups, de Japanners personenwagens. Het geeft de verdeling op die automarkt aan. Ford, GM en Dodge zijn geen sterspelers in het segment van de personenauto's, terwijl de Japanners de strijd met de onvervalste Amerikaanse pick-ups niet aan kunnen.

Het minst succesvolle model komt uit Zuid-Korea. De Hyundai Entourage voert de lijst met slechts verkopende modellen aan. De wagen, een Kia Carnival met andere logo's en neus, verliet 5.405 maal de Amerikaanse showrooms. De Mitsubishi Endeavor is evenmin een hoogvlieger. Van de SUV gingen 5.687 nieuwe exemplaren de weg op. De Hummer H2, Nissan Armada en Dodge Durango completeren de lijst.


Share/Save/Bookmark