Antara nieuwe SUV van Opel

2006/12/12 door Bas in
Bron: Autdoor

Antara nieuwe SUV van Opel



ALMELO - Vanaf januari 2006 is de nieuwe Opel Antara leverbaar. Deze nieuwe SUV is het vervolg op de Antara GTC Concept Car die eind vorig jaar werd gepresenteerd. Qua model heeft deze auto veel overeenkomsten met de Chevrolet Captiva, de nieuwe SUV van het GM collegamerk Chevrolet.




De definitieve Opel Antara is te zien op de Autosalon in Parijs. De Autosalan duurt van 30 september tot 15 oktober. De afmetingen van de nieuwe Opel SUV zijn als volgt: lengte 4,57 meter, breedte 1,85 meter en hoogte 1,70 meter. Het grote verschil tussen de Opel en Chevrolet SUV is dat de Chevrolet Captiva standaard wordt geleverd als 7 zitter en de Antara als vijfzitter.



Het motorengamma bestaat uit een 224 pk sterke 3,2-liter V6 met vijftraps automaat, een 2,4-liter viercilinder benzinemotor met 141 pk en een 150 pk sterke 2,0-liter diesel. En nu is het afwachten; kan Opel meevaren op het groeiende marktaandeel van SUV's en crossovers of heeft het de boot al gemist? Het aandeel SUV is sinds 1998 gegroeid van drie naar zes procent. Qua grootte is de Antara te vergelijken met de Toyota RAV4, Hyundai Santa Fe en de Land Rover Freelander.



U kunt nu uw order doorgeven zodat u een van de eerste in Nederland in de Opel Antara rijdt. Stuur nu een e-mail naar Autdoor SUV en u staat boven aan de lijst! Vergeet u zich ook niet in te schijven op de Autdoor nieuwsbrief zodat u altijd als eerste op de hoogte bent van het laatste nieuws.


Share/Save/Bookmark