Chevrolet Prisma

2008/11/18 door Bas in NIEUW, USA IMPORT
Bron: Autdoor

ALMELO - In Brazilië is de markt van compacte SUV's en look-a-like SUV's zeer groot. Zo kennen we de Volkswagen CrossFox die in en voor Brazilië is ontwikkeld. De Crossfox is een driedeurs Fox met de looks van een offroad voertuig, maar de capaciteiten van een normale personenauto. Ook merken als Ford en Fiat hebben dergelijke modellen in Brazilië. Chevrolet zal dit segment betreden met een auto die veel weg zal hebben van deze conceptcar Prisma Y.



Jonge doelgroep

Met de Prisma Y richt Chevrolet Brazilië zich op een jonge doelgroep. De letter Y staat dan ook voor 'Young' en 'Youth'. Met de conceptcar onderzoekt Chevrolet de wensen en mogelijkheden op de Braziliaanse markt voor een dergelijke auto. Het model leent diverse kenmerken van de WTCC Ultra Conceptcar en is duidelijk in lijn met de overige Chevrolet-modellen. Volgens Chevrolet is de auto uitermate geschikt voor jonge mensen met een actieve levensstijl. Zij moeten zich in het stadsverkeer kunnen redden, maar in hun vrije tijd net dat beetje meer van hun auto verwachten. Vandaar ook dat de Prisma Y wat hoger op de wielen staat en beschikt over een praktisch interieur.



Realistische conceptcar

De productiekansen voor de Prisma Y lijken ons zeer reëel. De auto oogt productierijp en maakt zeker kans van slagen op de Braziliaanse markt. Het model komt niet naar Europa, want daarvoor wordt een andere compacte SUV ontwikkeld. Maar het is zeer goed denkbaar dat dat model sterk zal lijken op deze Prisma Y.


Share/Save/Bookmark