Spionage: Audi A4 Allroad

2008/11/10 door Bas in CONCEPT, DUITS
Bron: www.autoweek.nl

Nu de SUV uit de gratie lijkt te raken, moeten steeds meer normale personenauto's er aan geloven. Audi zet in op zijn Allroad-concept en plaatst nu ook de A4 wat hoger op de poten.

Sinds jaar en dag heeft Audi een Allroad-variant van de A6 in het assortiment. Die legt het merk geen windeieren. Dus mag het geen verrassing zijn dat er meer modellen op de nominatie staan om hoger op de poten te worden gezet. Zo rijdt hier al de A4 Allroad rond.

Audi gebruikt een sedan als mule. Da's een leuke poging om ons op het verkeerde been te zetten, want bij een Allroad denk je natuurlijk in de eerste plaats aan een Avant. Het ziet er naar uit dat de Allroad-behandeling ook bij de A4 alleen is weggelegd voor de stationwagen. Maar je weet natuurlijk maar nooit. Je herkent de Allroad aan zijn bredere spatborden, hogere stand van de carrosserie en voor de productieauto verwachten we ook nieuwe bumpers nieuwe luchtinlaten.

Wat betreft motoren is nog niet duidelijk wat Audi wil met de A4 Allroad, maar reken er maar op dat er geen gekke fratsen worden uitgehaald. Een veelgehoorde klacht bij dit soort auto's is dat ze ondanks hun veelbelovende uiterlijk niks klaar maken op het onverhard, omdat het gros van deze types er alleen moet voorwielaandrijving is. Dat zul je bij Audi niet horen: daar ligt natuurlijk het quattro-systeem klaar voor de Allroad.


Share/Save/Bookmark