Mini dropt Crossover Concept in Parijs.

2008/11/11 door Bas in CONCEPT
Bron: www.autoblog.nl

Leuk toch om te zien hoe sommige merken langzaam maar zeker wegdrijven van waar ze voor staan. In dit geval hebben we het over een vijfdeurs 4×4 van meer dan vier meter lang, 1,83 m breed en 1,60 m hoog, van het merk Mini. Ooooja…

We moeten nog even wachten op de Mini SUV, maar de Duitsers maken ons alvast blij met deze Crossover Concept die op de Autosalon van Parijs zal staan. Ze hebben er een hoop typische geintjes in gestopt, zoals twee verschillende achterdeuren (een schuifdeur zonder B-stijl en een normale deur) en een zijwaarts openklappende achterklep. Er loopt een rail door het hele interieur waar accessoires zoals tafeltjes op bevestigd kunnen worden. En in het dashboard zit een soort aanraakgevoelige split-screen wereldbol met laserprojectie. Hiermee kan alle communicatie, navigatie en entertainment bediend worden.

De productieversie van de Mini SUV maakt in 2010 zijn opwachting en zal het ongetwijfeld goed gaan doen in de VS. Ik denk dat we ‘m hier een beetje te raar vinden, of dat we gewoon massaal aan de el-cheapo Kia Soul gaan.


Share/Save/Bookmark