Actiemodelletje: Porsche Cayenne Transsiberia

2008/11/10 door Bas in DUITS, AKTIE MODEL
Bron: www.autotelegraaf.nl

Porsche komt met de Cayenne S Transsyberia, vernoemd naar de off-road-rally dwars door Siberië die Porsche driemaal op rij met de SUV wist te winnen. De auto is een look-a-like, al moet je voor modder op het koetswerk en zand in de wielkasten zelf zorgen. Porsche brengt de speciale editie volgend jaar op de markt. In Nederland is de wagen alleen op bestelling leverbaar.

De Cayenne S Transsyberia is, zoals uit zijn naam al blijkt, gebaseerd op de Cayenne S, maar de krachtbron komt van de GTS. Dat betekent dat in het vooronder een 4,8 liter V8 met directe injectie hangt, goed voor een vermogen van 405 pk en een koppel van 500 Nm. Ook de eindoverbrenging is van de GTS overgenomen. Met de aanwezige handgeschakelde zesversnellingsbak, die desgewenst vervangen kan worden door een automaat, sprint de mastodont in 6,1 seconden van stilstand naar 100 km/h. Voor de acceleratie 80-120 km/h in de vijfde versnelling heeft de speciale editie 6,6 tellen nodig. Dat is respectievelijk een halve en twee tellen rapper dan de Cayenne S.

Porsche kleedt het type aan met dubbele uitlaten en 18 inch lichtmetalen wielen. Voor de carrosseriekleur is keuze uit Black-Orange, Crystal Silver Metallic-Orange, Black-Meteor Grey Metallic en Meteor Grey Metallic-Crystal Silver Metallic. In bijna alle gevallen zijn de wielen, de rand van de luchtinlaat, de buitenspiegelhuizen, de Cayenne S Transsyberia-typeplaatjes op de zijkanten en dubbele dakspoiler in een afwijkende kleur gespoten, een tint die ook terugkomt op het instrumentarium, veiligheidsgordels en vloermatten.

Porsche voorziet de Cayenne S Transsyberia van Porsche Active Suspension Management en Porsche Traction Management. Optioneel is het Off-road Technology Package voorhanden. Laatstgenoemde voorziening omvat een elektronisch gestuurd centraal sperdifferentieel achter.

Nog wat filmbeelden van de Transsyberia rally:






Share/Save/Bookmark