Gepimpt door JE Design: Audi Q7

2008/11/10 door Bas in WIELEN, DUITS, PIMPED
Bron: www.jedesign.com

De tuner JE Design vond het nodig de Audi Q7 van wat extra bewapening te voorzien en noemde het project Street Sport. Voor de afwerking kozen ze de kleur Red Rocket.

Dieseltuning naar 285pk (basis is de 3.0 TDI), 22 inch wielen, SUV-Select, verlaging, omvangrijke interieurombouw met een High End Hifi systeem. En wat wordt dit allemaal samen als JE-Design zijn speciaallak Red Rocket met hun aerodynamische kit Street Sport combineert? De JE-DESIGN Street Rocket.

Een edel en luxe voertuig met ingebouwd showeffect. Zijn beduidend sportieve optreden krijgt de JE-DESIGN Street Rocket door de carrosserieset Street Sport (euro 5.719,-).

JE-DESIGN combineert hier een nieuwe voorspoiler, dubbele koplampen, dorpelverbredingen en een nieuw achterbumper onderstuk. Dit alles harmonieert perfect met de Audi-lijnen en zo straalt de veredelde Q7 de typische elegantie uit.

De JE-DESIGN trapeziumvormige uitlaateinden van verchroomt edelstaal (988,- euro) verlenen eveneens een optisch hoogtepunt. Een extra showeffect, vooral bij nacht, garandeert de led-instapverlichting aan de onderkant van de Q7 (per dorpel 5-voudig en onder de achterbumper 6-voudig) voor 1.500 euro.

Door de speciale lak Red Rocket met extra diepe glans, die JE-DESIGN voor 15.000,- euro aanbiedt, steekt de JE-DESIGN Street Rocket definitief boven de massa uit.

Meer druk op de ketel.
Voor de 3.0 V6-TDI biedt JE-DESIGN een Tuning aan die de serie waarden (171kW/233pk en 500Nm) verhoogt naar 210kW/285pk en 550Nm. De topsnelheid veranderd hierdoor van 210 naar 219 km/u en de sprint van 0-100 gaat dan in 8,4 seconden i.p.v. 9,1 seconden (1.149,- euro)

Voor de hele snelle Q7 modellen met een dikke 4.2 V8 benzine motor, bouwt JE-DESIGN deze indien gewenst om tot een compressormotor met een vermogen van ca. 500pk en die pks spreken dan een duidelijke taal!

Reusachtige wielen.
Reusachtige voertuigen hebben reusachtige wielen nodig. Deze opgave vervullen de nieuwe JE-DESIGN SUV-Select velgen met bravoure.

Niet alleen vanwege de naam passen ze perfect bij de categorie SUV, maar ook vanwege de maten n.l. 10Jx22 inch met ET 55 (5—130). De eendelige velgen zijn te leveren in matzwart, matzilver, schaduw zilver en glanzend zilver. Kosten hiervoor zijn 690,- euro. Een compleetset met banden in de maat 295/30—22 kost 5.190,- euro. De JE-DESIGN wielen zijn compatibel met de standaard wielbouten van de Q7 4L.

Afgerond wordt het sterke visuele optreden van de JE-DESIGN Street-Rocket door een edelstalen schroefset Street Comfort (3.039,- euro), dat bij een sportief rijgedrag ook nog zorgt voor een fatsoenlijk comfort. Als alternatief biedt JE-DESIGN een elektronisch verstelbaar onderstel aan (1.606,- euro), dat bij een Q7 met luchtvering kan worden gecombineerd.

Interieur, het mooiste van het mooiste.
Het interieur van de JE-DESIGN Street Rocket heeft het in zich. Want het bestaat niet alleen uit vele componenten in Carbon, die afgestemd zijn op de speciale exterieurlak Red Rocket.

De robijn-Carbon-set (3.317,- euro) bestaat uit deurstrips, instrumenten paneel en het onderste gedeelte van de middenconsole. Ook het door JE-DESIGN aangeboden ergonomisch gevormde driespakige lederen stuurwiel (1.980,- euro), is voor een deel in robijn-Carbon uitgevoerd en is als bij de R8 aan de onderkant afgeplat.

Nog meer luxe belooft de JE-DESIGN Alcantara uitrusting (9.580,- euro). Hierbij worden de deur middendelen, stoelen middendelen inclusief de hoofdsteunen (met JE-DESIGN logo), de hemelbekleding en de A, B. C en D-stijlen van Alcantara voorzien. De stiknaden worden door JE-DESIGN aangepast aan de exterieurlak. Wie niet van nieuwsgierige blikken in de auto houdt. Kiest aanvullend de JE-DESIGN Privacy verduistering op de alle ramen achter de bestuurder resp. bijrijder (500,- euro) en klaar is de rollende VIP-Lounce!

High-end Hifi uitbreiding (maatwerk).
Naar wens maakt JE-DESIGN de Q7 met behulp van het Soundconcept high class discret tot een rollende concertzaal. De Car-Hifi-ombouw voor 13.000,- euro omvat de volgende componenten:
Harman kardon Drive & Play 2 -iPod stuureenheid inclusief kleurendisplay, Harman Kardon CA470 (4—85 Watt RMS bij 4 Ohm) voor het voor- en achtersysteem, Harman Kardon CA1500M - mono subwoofer eindtrap (360 Watt RMS bij 4 Ohm, 600 Watt RMS bij 2 Ohm), Infinity systeem voor en achter, Infinity Kappa Perfect VQ: 12 (30cm) subwoofer en een Rockford Fosgate 3sixty signaalprocessor met Bluetooth aansturing voor koppeling aan het standaard autosysteem.

De complete ombouw met alle beschikbare componenten voor buiten en binnen, inclusief montage, biedt JE-DESIGN voor 61.000,- euro.

Nb. bovengenoemde prijzen zijn Duitse prijzen!

Op zoek naar een goede donor voor het bovenstaande project? Autdoor SUV, de SUV specialist zoekt stad en land voor u af voor een fraai exemplaar. Er wordt niet alleen in Nederland voor u gekeken. Autdoor zoekt in heel Europa en zelfs in de USA naar een fraai exemplaar voor u. Kijk op www.autdoor.eu voor de mogelijkheden.


Share/Save/Bookmark