Toyota Tundra Pickup SUV

2012/02/24 door Bas in PICK UP
Bron: www.ToyotaExport.nl

De Toyota Tundra is een full-size pickup truck die door Toyota sinds 1999 op de markt wordt gebracht. Deze pick up is nu ook via Autdoor SUV te leveren in Nederland. Door de huidige belastingmaatregelen worden dit soort pickups steeds populairder aangezien er geen CO2 toeslag betaald hoeft te worden.

Vanaf 2007, heeft de Tundra bijna 20 procent marktaandeel in de USA. Daarmee verslaat hij de GMC Sierra maar moet hij de Dodge Ram, Chevy Silverado en de Ford F-150 nog voor laten gaan. De huidige versie van de Tundra wordt gebouwd in San Antonio, Texas, en in Princeton, Indiana.

De eerste generatie Tundra deelde o,a, zijn onderstel met de Toyota Sequoia full-sized SUV. De overeenkomsten zijn een groot gedeelte van de onderdelen en de 4.7 liter V8 motor.

In 2006 werd de tweede generatie Tundra geintroduceerd op de 2006 Chicago Auto Show. Een nieuwe 6-bak automatische transmissie en hogere trekgewichten werden nu mogelijk. De tweede generatie Tundra werd ook leverbaar met drie motorvarianten; een nieuwe 5.7 liter V8 met 381 pk, een 4.7 liter V8 met 271 pk en een 4.0 liter V6 met 236 pk.

De Tundra is momenteel in 31 varianten leverbaar qua laadbak lengte (3 varianten), cab samenstelling (3 varianten), wheel-bases (4 varianten) en transmissies (2 varianten).

De Tundra is standaard voorzien van o.a. een automatisch limited slip differential (Auto LSD), vehicle stability control (ESP/VSC), traction control (TCS), electronic brake-force distribution (EBD), brake assist (BA), anti-lock brakes (ABS) en tailgate assist.

Optioneel zijn bijvoorbeeld speciale buitenspiegels, een grotere brandstoftank, 22 inch alu wielen en extra zwaar uitgevoerde voorremmen.

Prijzen:
Voor een model van de tweede generatie starten de prijzen rond de E 30.000 voor een gebruikt exemplaar. Een nieuwe full options CrewMax kost net boven de E 50.000. Deze prijzen zijn exclusief BTW en BPM.



Share/Save/Bookmark