Hummer lang niet zo mannelijk als Audi of BMW

2009/09/22 door Bas in GESTOORD
Bron: www.autoblog.nl

Zijn er typische mannen of vrouwen auto s? Dat is een lastige vraag. Je kunt het natuurlijk wel onderzoeken door zuiver naar de statistieken te kijken en daar bepaalde conclusies aan proberen te verbinden.

Het bedrijf InsureMe, een tussenpersoon voor verzekeringen heeft het onderzocht en wat blijkt: De Hummer die voor het gebruik als personenauto, door figuren als Arnold Schwarzenegger op de kaart is gezet, is veel meer een vrouwenauto dan bijvoorbeeld een Audi of BMW. Uiteindelijk rijden er nog wel meer mannen in Hummers rond dan vrouwen, maar met een verhouding van 3 tot 2, is de Hummer lang niet zo'n specifieke mannenauto als je wellicht zou verwachten.

Met een verhouding van 2 tot 1, is de kans dat je achter het stuur van een Audi of BMW een man aantreft, 2 keer groter dan dat je een vrouw aantreft. Aangezien vrouwen niet kunnen rijden, heb je ze toch liever vooral in kleine autootjes. Echter, aan de andere kant zit je liefje in zo'n container van een Hummer wel weer een stuk veiliger dan bijvoorbeeld in zo'n schattige Fiat 500.

Andere resultaten uit het onderzoek:

- 86 procent van de personen die de afgelopen 13 maanden een Ferrari, Maserati of Lamborghini wilde verzekeren, was man.

- 74 procent van alle Volkswagen Beetles wordt door een vrouw verzekerd.
Auto's als Kia, Opel en Hyundai doen het in een verhouding van 2 tot 1 erg goed bij de vrouwen.

- Dure en krachtige auto's zijn veelal een mannending. (duh!)

- Mercedes wordt ongeveer door evenveel mannen als vrouwen verzekerd.


Het ultieme verschil tussen man en vrouw, groot en klein vindt je hieronder!


Share/Save/Bookmark