Geen Audi Q7 Hybride voor de VS.

2009/01/12 door Bas in CONCEPT, DUITS, HYBRIDE
Bron: www.autoblog.nl

Als de geruchten kloppen dan kunnen we ergens in de loop van dit jaar al kennis maken met de eerste hybride van Audi, namelijk de Q7 Hybrid. Maar in Amerika (het hybride land bij uitstek) zullen ze dit model aan hun neus voorbij zien gaan. In eerste instantie was het wel de bedoeling dat de Q7 Hybrid in de VS op de markt zou komen. Zo was Audi zelfs al aan het testen met deze ‘lieve Q7′ in San Fransisco. De reden waarom het feestje niet doorgaat? De extreem lage dollarstand zou het financieel niet haalbaar maken om de Q7 Hybrid aan de man te brengen in het land van Uncle Sam.

In plaats daarvan zet Audi in op Q7’s voorzien van een dieselmotor. Johan de Nysschen (het hoofd van Audi in de VS) verklaart de beslissing als volgt:

“We in the U.S. are more enthusiastic about diesels. Hybrids have a niche in this market. We are a small company and ask ourselves if we need to be in every niche.”

Hmmm, hybride’s een niche in de VS? Waarom komen alle Amerikaanse fabrikanten dan met hybride varianten van hun SUV’s ipv dieselmotoren? Amerikanen staan nou niet echt bekend om hun voorliefde voor diesels. En in Europa denk ik dat de hybride Q7 veel concurrentie zal ondervinden van zijn oliegestookte broertjes. Kortom een overbodig model?


Het volgende filmpje laat de Audi Q7 V12 TDI zien, ook binnenkort leverbaar.


Share/Save/Bookmark