Nieuwe Infiniti FX50 in detail

2009/01/12 door Bas in PRIJZEN
Bron: www.autowereld.com

De Infiniti FX50 is een moderne en sportieve SUV. Onder de motorkap van de FX50 ligt een V8 met een vermogen van 390 pk. Daarmee kan de FX50 veel van zijn concurrenten gemakkelijk bijhouden. De Infiniti FX50 is voorzien van moderne technologie, een op sportiviteit gericht onderstel en tal van comfortverhogende zaken.

Vanaf oktober 2008 zal Infiniti in Europa leverbaar zijn. Nadat het Japanse merk de G37, G37 Coupé en EX37 onthulde presenteert Infiniti nu het vierde model dat deel uit gaat maken van het Europese modellengamma. De FX is een bekend model in de Verenigde Staten en doet het daar al jaren zeer goed. Maar ook in Europa heeft de FX al veel belangstelling getrokken. De auto was via de grijze import al jarenlang leverbaar in ons land. De compleet nieuwe generatie van de FX zal echter ook officieel in Europa leverbaar worden.

Typerend design
Het typische design van de auto is ondanks zijn complete vernieuwingskuur behouden gebleven. Opvallend zijn de lange motorkap, de korte overhang aan de voor- en achterzijde en de kenmerkende Infiniti-grille. Verder zien we achterlichtunits uitgevoerd met LED-techniek en mistlampen aan de voorzijde. Nieuw voor de FX zijn de ventilatieroosters in de zijschermen. Deze zijn ook nog eens functioneel en zorgen voor een verbetering van de druk op de voorwielen. Dit omdat dankzij de roosters minder koele lucht door de grille naar binnen hoeft te komen. Nog steeds zeer uniek is de Scratch Shield lak wat automatisch kleine krasjes herstelt (bijvoorbeeld van nagels of de wasstraat) en hierdoor de carrosserie in topconditie houdt.

Luxe en comfort
Het interieur is eveneens een mix van luxe en sportiviteit. Het ´double-wave´ dashboard is afgewerkt met schitterende materialen en moet een warm gevoel overdragen. Op tal van plaatsen zien we zwart gelakt hout wat naar wens ook in een houtkleur kan worden uitgevoerd. Aan luxe en comfort ontbreekt het geenszins. De sportstoelen zijn elektrisch verstelbaar, de climate control zorgt voor een aangenaam klimaat onder alle omstandigheden en het 8 inch display in het dashboard dient als een centrale bedieningsunit. Infiniti levert de FX50 standaard met een Bose audiosysteem voorzien van 11 speakers, keyless go en automatische besturing van de verlichting en ruitenwissers. Adaptieve cruise control behoort eveneens tot de standaarduitrusting. Uniek is het parkeersysteem onder de naam ´Around View Monitor´. Dankzij diverse camera´s rondom de auto kan hiermee een beeld van bovenaf worden gegenereerd waardoor inparkeren kinderspel wordt. Infiniti heeft hiermee een absolute primeur.

390 pk sterke V8
Onder de motorkap van de FX50 ligt een 5.0 liter V8-motor met een vermogen van 390 pk en een koppel van 500 Nm. De motor is gekoppeld aan een 7-traps automaat en moet daarmee in staat zijn tot aansprekende prestaties. Helaas geeft Infiniti hiervan geen specificaties op. Het vermogen van de achtcilinder wordt bij acceleratie overgebracht op alle vier de wielen. Wanneer er voldoende grip is wordt het vermogen volledig naar de achterwielen gestuurd. Indien nodig kunnen de voorwielen in no-time weer bijstaan. Het onderstel is volgens Infiniti sportief en comfortabel. De actieve dempers worden elektronisch aangestuurd en zijn met een druk op de knop te configureren in de standen ´Auto´ en ´Sport´. Dankzij de meesturende achterwielen is een zeer precieze besturing mogelijk en is de handelbaarheid op hoge snelheid fors toegenomen. Standaard staat de FX50 op 21 inch lichtmetalen wielen met 265/45 banden op de vóór- en achterwielen.

Oktober 2008 leverbaar
De nieuwe Infiniti FX50 staat vanaf oktober bij de dealers. De prijzen en exacte specificaties worden in aanloop naar de introductie bekend gemaakt. In een later stadium zal de FX ook leverbaar worden met de 3.7 liter V6 (FX37) uit de G37, G37 Coupé en EX37.


Share/Save/Bookmark