Alles is mogelijk; Lancia Delta ook als SUV.

2009/01/12 door Bas in NIEUW
Bron: www.autotelegraaf.nl

Lancia stelt begin maart op de Autosalon van Genève de nieuwe Delta voor. De Italianen beginnen met de vijfdeurs hatchback, maar overwegen om van de nieuweling ook een SUV uit te brengen. Daarbij wordt mogelijk afgezien van de naam Delta, maar de techniek is gelijk aan de nieuwkomer.


De SUV van Lancia komt ten faveure van de SUV met Fiat-logo's. Voor laatstgenoemde model, op basis van de Bravo, wat feitelijk een technisch identieke auto is, lijkt het doek gevallen. Het management van Fiat hakt binnenkort de knoop door. De directie heeft grootse plannen met Lancia. Het merk gaat zich steeds verder ontwikkelen. Binnen het huidige programma zijn alleen de Ypsilon en Thesis modellen met een exclusief design. De rest zijn Fiat's met andere badges en aankleding. Met de Delta geeft Lancia aan dat het wederom een specifiek voor het merk ontworpen model in het gamma krijgt.

De Delta gaat halverwege dit jaar in productie en verschijnt in september bij de Nederlandse dealers. De auto is gebaseerd op de techniek van de Bravo, hij beschikt echter over een tien centimeter langere wielbasis. De lengte ligt op 4,50 meter. Breedte en hoogte bedragen 1,80 en 1,50 meter. Binnen deze afmetingen is plaats voor vijf personen. De bagageruimte -een inhoud wordt niet opgegeven- is flexibel van grootte. Lancia monteert een verschuifbare achterbank.

Onder de motorkap hangt naar keuze een 1,4 liter Turbomotor met 120 of 150 pk. Daarnaast zijn diesels van 1,6 liter (120 pk), en 1.9 (150 pk). De sterkste motorisatie krijgt 200 pk. Lancia koppelt de blokken aan een handgeschakelde, een gerobotiseerde handbak en een automaat. In alle gevallen zijn zes versnellingen aanwezig.


Share/Save/Bookmark