Gepimpt: Strakke bodykit voor de Q7 - PPI Ice

2008/02/05 door Bas in
Bron: www.autoblog.nl

De tuner PPI heeft voor de tweede keer de Audi Q7 onder handen genomen. De eerste keer was dat niet zo'n succes maar dit keer is het een ander verhaal. De Q7 is van zichzelf niet moeders mooiste, met deze kit lijkt hij echter net iets minder op een walvis. Ook de motor is niet ongemoeid gelaten want dit bakbeest heeft nu 600 pk.

Net als veel andere tuners van de laatste tijd, ligt bij deze Q7 de nadruk op breed. De wielkasten steken nu nog meer uit en samen met de side skirts is de PPI ice 11 centimeter breder dan de standaard Q7. Verder is de voorbumper flink onder handen genomen en voorzien van een aantal lichtjes en extra grote luchthappers. De motorkap is door PPI uitgevoerd in koolstofvezel en ook hierin zijn twee gaten gezaagd om de motor extra te koelen. Aan de achterkant zien we een nieuwe diffuser met vier sportieve uitlaatpijpjes. Door zijn gewicht zal de Q7 niet echt last hebben van te weinig downforce maar je kan nooit genoeg hebben en dus monteert PPI een koolstofvezel achterspoiler.

Er zijn kits beschikbaar voor alle motoren maar het 4.2-liter topmodel levert 600 pk nadat PPI ermee klaar is. De topsnelheid is dan 295 km/u en de sprint van 0-100 doet hij in 5,9 seconden. Ik snap ineens waarom Wouter zijn Alfa heeft ingeruild. Omdat deze Q7 zo hard gaat, heeft Michelin speciale banden moeten ontwikkelen die tot 315 km/u heel blijven onder het zware gewicht. Om alles ook weer netjes tot stilstand te brengen zijn er ultra grote remmen gemonteerd met een diameter van 405mm aan de voorkant en 380mm aan de achterkant. Natuurlijk is ook het onderstel verlaagd en zijn er extra sportieve afstellingen beschikbaar. Over de prijs zwijgt PPI in alle toonaarden en dat is misschien maar goed ook, want goedkoop zal dit monster niet zijn.


Share/Save/Bookmark