De nieuwe Isuzu Rodeo vs S-Max

2008/11/17 door Bas in USA IMPORT
Bron: Autdoor

ALMELO - Isuzu komt met een opgewaardeerde Rodeo, D-Max genaamd in enkele landen. De pick-up is van een ander front voorzien en beschikt over een opgefrist dashboard. Onder de motorkap lanceert Isuzu een nieuwe dieselmotor. De verbeterde pick-up komt ook naar Nederland, maar pas in de eerste helft van 2007.



De Rodeo heeft in zijn nieuwe hoedanigheid andere koplampen. Het houdt niet alleen op bij een andere vormgeving, de lampen zelf hebben een hogere lichtopbrengst. Door de restyling van de lichtunits zijn ook de grille en bumper aangepast. Aan de achterzijde zijn de lichtclusters eveneens gewijzigd. Binnenin valt een ander dashboard op. De gehele middenconsole is opnieuw van de ontwerptafel gekomen. De indeling van de voorzieningen is gelijk gebleven.



Op motorisch vlak stelt Isuzu een nieuwe 3,0 liter dieselmotor voor. Het blok wordt aangeduid als High Power. De krachtbron beschikt over een turbo met variabele turbine geometrie. Isuzu claimt dat de vierpitter betere prestaties levert, zowel op het vlak van prestaties als brandstofverbruik.

De motor komt naast de bestaande 2.5 en 3.0 motoren in het programma.



Isuzu bouwde afgelopen jaar 320.000 pick-ups, twee maal zoveel als in 2003.

De helft daarvan, 163.153 stuks om precies te zijn, werd in Thailand verkocht, waar de Japanse autobouwer de Rodeo maakt. Isuzu wist daar voor de tiende maal sinds 1996 het grootste marktaandeel te halen.


Share/Save/Bookmark