RR Sport met Bling

2008/11/18 door Bas in PIMPED
Bron: Autdoor

ALMELO – Er heeft zich weer een tuner druk gemaakt om de uitstraling van een door tientallen designers zorgvuldig ontworpen SUV. Deze keer is het de tuner Hamann. Zij willen het taboe dat een offroader geen goede wegauto kan zijn voor altijd laten verdwijnen. Om dit te doen begonnen ze met het opschroeven van het vermogen van de Range Rover Sport. Zo krijgt de 2.7 liter dieselmotor na de kuur 225 pk mee, de normale V8 323pk en de V8 met supercharger zelfs 475 pk. Om dit laatste voor elkaar te krijgen heeft Hamann de supercharger aangepast en hebben ze een compleet ander uitlaatsysteem gemonteerd.

Wielen
Maar alleen meer vermogen is natuurlijk niet genoeg, ook het hele exterieur werd aangepast. Zo werd er een nieuwe voorbumper met dubbele mistlampen gemonteerd en kreeg de auto nieuwe zijskirts. Op het dak werd een spoiler gemonteerd om de auto bij hogere snelheden ook nog soepel om de weg te houden. Om de wagen af te maken werden 22 inch velgen gemonteerd. Hamann levert overigens velgen tot 23 inch. Om de velgen liggen 295 mm banden, maar zegt Hamann erbij, 315 mm breed is ook te leveren.

Remmen
Naast deze optische wijzigingen levert Hamann betere remmen voor de Range Rover Sport. Aan de voorkant zelfs 380x34 mm remmenschijven met 8 zuigers per klauw. Deze remmen moeten wel voor een goede remvertraging zorgen. Ook zorgt Hamann voor een verlaging van de Range. Aan de voorzijde 40 mm en aan de achterkant 30 mm.

Alles op maat
Ook binnenin is er nog het een en ander leverbaar. Bijvoorbeeld een 8-delig carbon setje aan deur- en dashboardpanelen. Ook zijn er aluminium pedalen te verkrijgen. Verder zegt Hamann elk verzoek van de klant uit te voeren. Van andere kleuren leder tot het inbouwen van een Playstation, niets is te gek.


Share/Save/Bookmark