Nieuw: 2008 Hummer H2

2009/09/22 door Bas in NIEUW
Bron: www.hummerclub.nu

Bij een bezoek aan HUMMER of Orlando in Florida was net de eerste Hummer H2 model 2008 binnen gekomen.

Wat is er allemaal veranderd, om maar met de afstand bediening te beginnen. Deze is aanzienlijk kleiner en heeft er een knopje bij gekregen. Naast de voorheen standaard open dicht knop (lock unlock) en de alarmknop (paniek button) is er een start knop bij gekomen. Met deze remote startknop kan je de nieuwe Hummer H2 2008 ook op afstand starten. Altijd handig, je en rijd nooit met een koude motor weg en het klimaat van het interieur is optimaal als je instapt. Het nadeel is echter dat er nog geen stuur, gas en rem op je afstandbediening zit maar wie weet.

Als we naar het exterieur gaan ziet we een paar kleine aanpassingen, ze heeft voor en achter een aluminium kleurige onderbumper gekregen (tussen de skitplate en de bumper in). Ook de velgen zijn nu aluminium kleurig (wel bling bling) dit in tegen stelling tot de chromen velgen van het 2005/2006 model. Verder is de voorzijde in details aangepast. Het logo met de tekst HUMMER die normaal op de gril zat is naar beneden verplaats en zit nu net boven het rooster van de intercooler. Dus tussen de gril en de bumper in, het voordeel is als je een koeienvanger heb met extra lampen voorop, en de mensen willen lezen wat voor auto je rijd er nu geen UMME meer staat maar echt HUMMER.

Als laatste, tenminste voor zover wij hebben kunnen constateren zit het reservewiel nu standaard op de achterzijde? En zijn de standaard inkepingen aan de linker en rechterzijde van de achterbumper ook standaard voorzien van weer een paar extra lampen. Wel stoer weer een paar extra lampen.

Genoeg over de buitenkant en gaan we het hebben over de binnenkant tja waar zullen we beginnen want echt alles is anders. Om te beginnen zit er een nieuwe motor in, de motor is een Vortex 6.2 liter dit in plaats van de 6 liter. Deze is stiller, zuiniger, krachtiger en levert standaard zo 350 pk. Verder zit er een geheel nieuwe versnellingsbak in, een 6 trap automaat in plaatst van de 4 trap automaat in de voorgaande modellen. Dit zorgt ervoor dat de auto nog comfortabeler en rustiger schakelt uitaard is de auto met deze transmissie ook stiller, sneller en zuiniger of dit laatste nu met deze auto van belang is weet ik niet. Deze nieuwe transmissie is ook gekoppeld aan een paddle shift op je stuur dus als je zin heb kan je net als bij een Ferrari op je stuur schakelen dan kan dat. Uiteraard is de bekende trottle shift versnellingshendel er nog steeds. Deze is wel iets aangepast in verband met de nieuwe bak maar behoud nog zeker zijn F16 imago.

Voor de rest is echt heel het dashboard aangepast alles is nieuw, van radio cd tot klimaat control van kilometerteller tot differentieel bediening alles is anders. Ik moet wel zeggen dat mijn indruk goed is en dat alles heel strak en praktisch is ingedeeld. Al met al is er met zorg aan gewerkt en heeft de nieuwe H2 een nog meer eigenstijl en interieur gekregen. Het interieur is geheel in het zwart uitgevoerd en ook zijn de deuren voor zijn van geheel nieuwe panelen die veel strakker zijn qua design en de te grote deurgrepen van de voorgaande model zijn voorzien van mooie chromen deurgrepen en de Bose speakers zijn heel mooi verwerkt in de deuren.

Door de verplaatsing van het immens grote reservewiel uit de kofferbakruimte naar de achterzijde, heb je weer een extra zitplaats gekregen en kan je nu dus zonder problemen met 7 persomen plaats nemen in de nieuwe H2. Kortom heeft Hummer zich wederom bewezen en weer een prachtige upgrade neergezet.

Fotos en tekst door Remy de Jong, met dank aan Hummerclub.nu.


Share/Save/Bookmark