Operational lease op een importauto

2019/03/18 door Bas in Auto importeren, Auto leasen, NIEUW, Nieuwe auto kopen, NIEUWS
Bron: mrwheelson.nl/operational-lease

Operationale lease auto importeren MrWheelson

Kunt u een operational lease contract afsluiten voor een importauto? Deze vraag hopen we in dit artikel te beantwoorden. Veel ondernemers kiezen ervoor om hun volgende auto uit het buitenland in te voeren. De redenen om voor een importauto te kiezen is dat ze vaak meer keuze hebben, de auto's uit het buitenland completer zijn, ze minder hebben gereden en de prijzen gunstiger zijn. Toch moet u het geld maar uit uw onderneming willen halen om zo'n auto in te zetten. Dat is de reden dat veel zakelijke autokopers kiezen voor het leasen van een auto uit het buitenland.

Als u het geld in je onderneming kunt laten zitten in plaats van aan een auto te besteden dan heeft u een buffer voor financiele tegenvallers en kunt u deze liquiditeit inzitten om uw ondernemering te laten groeien. Er zijn een aantal leasevormen die gebruikt kunnen worden om een auto in te zetten;
- operational lease
- netto operational lease
- financial lease

Netto operational lease op importauto
Bij deze leasevorm wordt de auto ook gekocht door de leasemaatschappij. Vervolgens stelt deze de auto aan u te beschikking. In het maandbedrag zijn echter alleen de afschrijving, rente en investering opgenomen. Zaken zoals onderhoud, houderschapsbelasting, verzekering en reparaties moet u zelf regelen. Wel kunt u vaak afspreken voor welk bedrag u de leaseauto aan het einde van het contract kunt overnemen.

Auto importeren met financial lease
Een alternatief voor operational lease is de financial lease. In deze leasevorm koopt u als ondernemer de auto zelf en wordt het bedrag exclusief de BTW (financial lease op marge auto's zonder BTW is ook mogelijk) gefinancierd. Als de looptijd is afgelopen dan dient de slottermijn betaald te worden en is de leaseauto eigendom geworden van de ondernemer. Deze slottermijn kan na 5 jaar op ongeveer 20% ban de aanschafwaarde exclusief BTW gezet worden. De leeftijd van de financial lease auto en de looptijd van het contract moet dusdanig worden uitgekiend dat deze maximaal 11 jaar oud is als het contract is afgelopen.

Indien u ervoor kiest om een auto te importeren en dit te combineren met een van de vermelde leasevormen dan dient u zeker eens een blik te werpen op de dienstverlening en het autoaanbod van MrWheelson. Op deze website kunt u eenvoudig een auto aanschaffen vanuit het buitenland. Het team van MrWheelson regelt de lease voor u, u hoeft de auto niet voor te schieten, de auto wordt rijklaar in Nederland met Nederlandse kentekenplaten afgeleverd, de auto krijgt minimaal 12 maanden garantie en kunt zelfs uw huidige auto inruilen. Deze automotive start-up is in 2018 gestart en de ervaringen zijn dusdanig dat het bedirjf op het portaal Klantenvertellen zelfs een 5 sterren beoordeling heeft met een rapportcijfer 9,9.


Share/Save/Bookmark