Het einde van een tijdperk… de laatste Land Rover Defender

2016/01/28 door Bas in NIEUW, Nieuwe auto kopen, NIEUWS, PRIJZEN, SCOOP

Land Rover Defender

In 1948 rolde de eerste van de band, maar gisteren is daar een einde aan gekomen. Na 68 jaar is de productie gestopt van de Land Rover Defender en zullen er geen nieuwe meer bijkomen. Het icoon, dat bij de fans toch wel bekend staat als een onverwoestbare SUV, zal echter niet zo uit het straatbeeld verdwijnen.

In 2013 maakte Land Rover bekend dat eind 2015 de productie zou stoppen. Dat is dus nu januari 2016 geworden. Vraag de fans waarom ze er in rijden en ze zullen allemaal aangeven dat het om de ervaring gaat. En dat klopt. De Defender is geen SUV die je koopt voor het comfort in de stad. Nee, je gebruikt hem buiten de stad, als echte terreinwagen. Zo ziet hij er immers ook uit. Eigenlijk kan er geen andere terreinwagen tippen aan de Defender. Je hebt de G-klasse van Mercedes, maar deze is veel duurder in aanschaf én onderhoud. We zijn dan ook benieuwd welke terreinwagen nu het ‘gat’ op gaat vullen die de Defender achterlaat. Volgens Land Rover staan er 2 nieuwe modellen gereed om te introduceren. Maar daarmee krijgen we de Defender niet terug.

Zal de waarde stijgen?
Wij verwachten een duidelijke trend te zien dat dealers nog snel de laatste Land Rovers ‘inslaan’ om nog aan de vraag van de consument te voldoen. Wij raden aan om er nog snel één te kopen, in de garage te zetten en over 30 jaar als laatste editie aan de man te brengen. (Waarschijnlijk) succes gegarandeerd en met een enorme waarde vermeerdering tot gevolg.

Gelukkig hebben we de beelden nog…



Share/Save/Bookmark